LIVE O Europă verde și digitală: perspective și oportunități pentru tineri

Data:

Forumul Democrației Europene, cel mai amplu spațiu de discuție și promovare a valorilor democratice europene la nivel național dedicat tinerilor, aduce vineri o nouă provocare.

Este vorba despre o dezbatere pe tema „O Europă verde și digitală: perspective și oportunități pentru tineri” este organizată în contextul încheierii celei de-a VIII-a ediții a proiectului „GenerationEU: Promotori ai democrației europene”, inițiat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Group of the European Youth for Change (GEYC), Institutul European din România (IER), Asociația Young Initiative (AYI) și Consiliul Tineretului din România (CTR).

Subiectele dezbaterii „O Europă verde și digitală: perspective și oportunități pentru tineri”:

Care sunt competențele necesare tinerilor europeni pentru a obține un loc de muncă în economia viitorului?

Care este rolul sistemelor de formare inițială, continuă și non-formală în integrarea pe piața muncii a unor tineri informați, cu un grad ridicat de calificare în domeniul digital și pregătiți să gândească și să acționeze ecologic

Care sunt noile perspective și oportunități aduse tinerilor de dubla tranziție verde și digitală?

Cum sprijină concret politicile și programele europene implicarea tinerilor în construirea unei Europe verzi și digitale?

Veți avea ocazia să asistați la un dialog cu deputații europeni pe tema noilor perspective și oportunități pe care le oferă Uniunea Europeană tinerilor prin măsuri și programe care abordează în mod eficace dubla tranziție verde și digitală.

Citește și: Victorie în instanță împotriva tunului imobiliar de la Mogoșoaia (presshub.ro)

INVITAȚI:

Daniel Buda, membru al Parlamentului European (PPE)

Victor Negrescu, membru al Parlamentului European (S&D)

Dragoș Pîslaru, membru al Parlamentului European (RE)

Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European (RE)

Vlad Măcelaru, consilier, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Corina Murafa, expertă în politici climatice, energie și sustenabilitate

Andrei Popescu, coordonator Corpul European de Solidaritate, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale

Cuvânt de bun venit din partea partenerilor:

Gabriel Brezoiu, manager general GEYC (Group of the European Youth for Change)

Florentina Costache, șef serviciu Comunicare, Institutul European din România

Eliza Vaș, vicepreședinte, Asociația Young Initiative

Andreea Scrioșteanu, vicepreședinte, Consiliul Tineretului din România

Dezbaterea se concentrează pe rolul și importanța măsurilor și programelor UE menite să sprijine formarea competențelor adaptate dublei tranziții verzi și digitale în rândul tinerilor europeni, respectiv implicarea acestora în atingerea obiectivelor digitale, climatice și energetice ale UE. Toate acestea în contextul Anului european al tineretului 2022 și în perspectiva Anului european al competențelor 2023!

„În același timp, îi veți cunoaște pe tinerii participanți la proiectul #GenerationEU de anul acesta, care vor povesti cum au contribuit ei la promovarea valorilor europene”, precizează Biroul Parlamentului European în România.

Tema ediției din 2022 a proiectului anual „GenerationEU: Promotori ai democraţiei europene” a fost „Incluziune și solidaritate: tineri europeni în avangarda tranziției verzi și digitale”, precizează Biroul Parlamentului European în România.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related