marți, 24 mai 2022
AcasăRecomandateLupta contra SIDA în România, afectată de pandemia de COVID-19

Lupta contra SIDA în România, afectată de pandemia de COVID-19

Europa de Est înregistrează două treimi din cazurile de HIV diagnosticate în Europa. Şi în România, îngrijirea bolnavilor a regresat de la începutul pandemiei, arată o anchetă a publicației Ouest France, preluată de Rador.

Pavilionul care găzduieşte centrul (de detoxifiere) cu metadonă al Asociaţieie române anti-Sida (Aras) propune depistarea gratuită a HIV. „Nimeni nu este programat astăzi”, avertizează de la început Raluca Teodorescu, asistentă socială. Cu o zi mai devreme, a făcut trei teste. E puţin.

În 2019, Europa de Est înregistra trei sferturi din cazurile diagnosticate pe continent, din care 19.000 numai în România, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și

Un an de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19. Mai puțin de jumătate dintre români s-au vaccinat

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE