vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăDeutsche WelleMaia Sandu, la Summitul pentru Democrație: “Vă cer sprijinul pentru aducerea oficialilor...

Maia Sandu, la Summitul pentru Democrație: “Vă cer sprijinul pentru aducerea oficialilor corupți în fața justiției și restituirea activelor care nu le aparțin”

Președintele moldovean Maia Sandu a cerut sprijinul comunității internaționale în aducerea în fața justiției a marilor corupți, care au jefut Moldova și au fugit din țară.

„Țara mea, Republica Moldova, merge înainte. Suntem hotărâți să investigăm politicienii corupți care au jefuit oamenii noștri în trecut. Dar nu o putem face singuri. În numele multor democrații fragile, vă cer sprijinul pentru aducerea oficialilor corupți în fața justiției și restituirea activelor care nu le aparțin”, a declarat Maia Sandu la Summitul pentru Democrație 2021, organizat la inițiativa președintelui SUA, Joe Biden.

În discursul ținut la Summitul Democrației, președintele moldovean a vorbit despre amploarea corupției cu care s-a confruntat Moldova doar în ultimii zece ani, menționând în acest sens frauda bancară din 2014 în valoare de 12% din PIB și spălarea a 22 de miliarde de dolari prin sistemul bancar moldovenesc.

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

Citiți și

Maia Sandu, la Summitul pentru Democraţie: „Îmi asum angajamentul să plasez cetăţenii Republicii Moldova în centrul agendei noastre”

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE