Maia Sandu, președintele Republicii Moldova: „Cu ajutorul României, vom continua să ne consolidăm independența energetică”

Data:

După ședința comună de la Chișinău a Guvernelor României și Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, s-a întâlnit cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

„Am salutat rezultatul excelent al reuniunii, în cadrul căreia au fost semnate 13 acorduri și protocoale importante. Am apreciat faptul că cele două Guverne au reușit să pregătească proiecte co ncrete pentru oameni, la mai puțin de trei luni de la semnarea Foii de parcurs, în cadrul vizitei mele la București.

Am mulțumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a țării. Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independența energetică, vom investi în infrastructura națională și locală, în programe culturale și educaționale. Am salutat, în special, semnarea Acordului privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro”, a spus, vineri, Maia Sandu.

Citește și: Războiul, tot mai aproape. SUA, Marea Britanie, Israel, Japonia și Norvegia își îndeamnă cetățenii să plece din Ucraina. Casa Albă: Primul atac rusesc va fi aerian

Premierul Nicolae Ciucă a asigurat-o pe Maia Sandu că Republica Moldova poate conta pe sprijinul României, atât de la București, cât și la Bruxelles și a apreciat eforturile remarcabile în direcția reformei justiției și combaterii corupției, despre care spune că situează Republica Moldova într-o poziție favorabilă în privința parcursului european.

„Am transmis susținerea deplină pentru derularea măsurilor de reformă, îndeosebi în domeniul statului de drept”, a spus Nicolae Ciucă.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...

Necrolog pentru un om bun

Joi dimineață, la prima oră, am aflat că a...

Ziare.com: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au conectat la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați”...