Managerul Spitalului Județean din Oradea, găsit incompatibil de ANI. Agenția a făcut sesizare pentru fals în declarații

Data:

Fost și actual manager al Spitalului Județean din Oradea și fost senator PNL, dr. Gheorghe Carp a fost declarat în incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, care a și sesizat Parchetul Înaltei Curți sub acuza de fals în declarații.

Potrivit unui comunicat dat publicității de ANI joi dimineață, Carp „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 august 2018 – 21 decembrie 2020,  întrucât a exercitat simultan cu funcția de  manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea  și funcția de administrator al unei societăți comerciale”.

De asemenea, susține ANI, Carp a fost în incompatibilitate și în perioada 21 decembrie 2020 –  21 octombrie 2021 „întrucât a exercitat simultan cu funcția de  senator în Parlamentul României și funcția de administrator al unei societăți comerciale”.

Prin urmare, potrivit ANI, atât ca manager, cât și ca senator, Gheorghe Carp a încălcat prevederile articolului 82, alineatul 1, litera a din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. În conformitate cu aceste prevederi, calitatea de parlamentar ori de conducător al unei instituții publice este incompatibilă cu cea de conducător al unei societăți comerciale.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Cum a influențat războiul din Ucraina piața imobiliară din Iași

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...