Mbappé îl va depăși pe Messi. Recordurile obținute de francez la doar 24 de ani

Data:

Lionel Messi a câștigat și ultimul trofeu care îi lipsea din palmares, o cupă mondială, chiar la ultima sa participare a sa la un campionat mondial de fotbal, cel din Qatar 2022. Jucătorul argentinian a anunțat că se retrage de la echipa națională.

Deși este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, extraordinarele performanțe ale lui Lionel Messi ar putea fi depășite de rivalul său din finala Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022, francezul Kylian Mbappé.

Acesta din urmă a obținut deja mai multe recorduri la această competiție: primele două goluri ale sale din finală au fost înscrise în decurs de doar 97 de secunde, cea mai rapidă „dublă” într-o finală de Campionat Mondial.

Precedentul record îi aparținea lui Ronaldo, autor a două goluri în decurs de 12 minute în finala cu Germania din 2002.

Citește și: Finală de infarct! Argentina e campioană mondială Qatar 2022! Messi obține trofeul care-i lipsea

De asemenea, după ce a transformat o altă lovitură de la 11 metri, în minutul 118, a devenit al doilea marcator al unui hat-trick din istoria unei finale de Campionat Mondial. Primul a fost Geoff Hurst, pentru Anglia, în 1966.

Totodată, conform L’Equipe, Mbappé e primul jucător care reușește să înscrie 10 goluri la Campionatul Mondial până la împlinirea vârstei de 24 de ani. 

Mai tare ca Messi, la 23 de ani

Dar reușitele jucătorului francez sunt deja impresionante. La unele capitole îl depășește deja pe Lionel Messi, iar la altele are tot timpul, căci mai are cel puțin 10 ani de carieră, în timp ce activitatea sportivă, ca fotbalist a argentinianului se apropie de final.

Iată două comparații relevante între Mbappé și Messi. Prima vizează rezultatele celor doi jucători obținute până la 23 de ani. A doua vizează numărul de goluri înscrise la campionate mondiale de cei mai importanți jucători de fotbal din istorie.

Comparație Messi - Mbappé
Comparație Messi – Mbappé
Cei mai buni golgetteri de la campionatele mondiale.
Cei mai buni golgetteri de la campionatele mondiale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related