Medicul anului la Iaşi: dosar penal pentru fals şi conflict de interese, redeschis

Data:

Finalist în competiţia pentru medicul anului în 2020, urmărit penal pentru fals în declaraţii, în 2022. Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi şi coordonator al echipei de transplant renal de la Spitalul C. I. Parhon, prof. dr. Adrian Covic este din nou cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Anchetatorii au cerut redeschiderea unui dosar din 2015, în care celebrul medic ieşean a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală, conflict de interese şi fals în declaraţii. Acuzaţiile de conflict de interese au fost clasate în 2019, iar cele de evaziune fiscală în 2021. Rămân însă restul, alături de problemele cu averea. Vorbim totuşi de un medic de 20.000 de euro pe lună.

Citește și: Milionară din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării. Legătura cu Rareș Bogdan

Secretizat între timp, dosarul părea că va fi îngropat definitiv, dar procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel a cerut în acest an infirmarea ordonanţei de clasare pentru că “s-a constatat că în cuprinsul niciuneia dintre cele două ordonanţe de clasare menţionate nu a fost examinată şi nici nu s-a dispus o soluţie cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii prev. art. 326 Cod penal deşi cu privire la această infracţiune a fost începută urmărirea penală”.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related