Mihai Chirica a plagiat integral mesajul de comemorare a lui Mihai Viteazul. Text furat literă cu literă

Data:

Primarul își asumă fraze pline de patos și o retorică naționalist-creștină, dar care de fapt ar fi furate de pe internet, potrivit ReporterIS.

Întreg mesajul de comemorare a lui Mihai Viteazul, postat de primarul Mihai Chirica pe Facebook, pe 9 august, a fost plagiat din alt text, scris de altcineva și care circulă de trei ani pe internet.

Fiecare frază, fiecare cuvânt sunt copiate dintr-o altă sursă, fără a fi menționată. Textul e o capro-varză patriotic-religioasă, în care expresii de adâncă respirație sufletească sunt asumate de Mihai Chirica fără ca acestea să-i aparțină.

Citește și: VIDEO Declarația stranie a lui Ciolacu la inaugurarea unei săli polivalente: „Am venit la inaugurarea unei case mortuare”

Mesajul a apărut pe contul de persoană publică a lui Mihai Chirica, cont întreținut cu postări scrise în general de echipa de comunicare de la Primărie dar pe care, uneori, mai scrie și primarul personal.

Articolul menționat a fost identificat de Reporter de Iași ca fiind generat în 2019, existând o sursă asumată: doctor Andrei Laslău

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vot” cu pistolul la tâmplă în teritoriile ucrainene ocupate de ruși

Ocupanţii ruşi vorbesc despre o participare-record, observatorii ucraineni despre...

What changes in Italy and EU under Prime Minister Giorgia Meloni?

Giorgia Meloni is a politician who has taken radical...

Sibiu, primul judeţ care va avea o agenţie de atragere a investiţiilor după modelul celei de la Viena

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii...