Mini-suspendarea lui Nicușor Dan și revenirea marelui oligarh Voiculescu

Data:

Un comunicat ANI din 16 februarie ne anunța că „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Dan Nicușor Daniel a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal“ La puțină vreme după comunicatul ANI, prefectul Capitalei, Toni Greblă, s-a grăbit să declare la Antena 3 că Prefectul „o să constate încetarea mandatului, în cazul în care starea de incompatibilitate rămâne definitivă, fie după curgerea termenului de 15 zile, fie după ce se va fi pronunțat instanța de judecată”.

Primarul Capitalei a respins acuzațiile considerând că au la bază o interpretare eronată a legii. Ancheta ANI a fost rezultatul unei plângeri a lui Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului, înregistrată pe 16 noiembrie 2022.

Alexandru Pânișoară este un contestatar cunoscut al lui Nicușor Dan și al primarului sectorului 1, Clotilde Armand, fiind în această calitate promovat de Antrena 3. Mai nou, este prezentat drept candidat la Primăria aceluiași Sector 1, fiind susținut de Partidul Umanist Social Liberal, partidul fondat de Dan Voiculescu.

Citește și: Președintele ANI, cel care l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu, este fratele unui secretar de stat PSD din Ministerul Agriculturii

Principalul beneficiar al acestei lovituri

Gabriele Firea, fost primar al Capitalei și locul secund de la ultimele alegeri locale, apare acum ca principalul beneficiar al acestei lovituri, deocamdată doar de imagine, primite de Nicușor Dan.

Presa a preluat postarea de pe o rețea de socializare a actualului ministru PSD din Guvernul Ciucă: „Cu toții am luat act, astăzi, de comunicatul Agenției Naționale de Integritate care a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă…

Citește și: Scandalul în care ministrul Budăi e acuzat că a abordat femei noaptea. Prima reacție din PSD: „Consumul excesiv de alcool nu e o scuză”

Faptele constatate de Agenția Națională de Integritatea au fost sesizate de către PSD București, prin vocea mea sau a consilierilor generali PSD, încă din momentul în care ele au fost comise de către Nicușor Dan”.

Magistrații se vor pronunța pe fondul acestei spectaculoase acțiuni a ANI, spectaculoasă pentru că nu în fiecare zi ni se anunță o posibilă suspendare a Primarului General al Capitalei. Ca fapt politic și instituțional ea este însă și mai spectaculoasă din mai multe motive.

Continuarea în Sens Politic


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Prizonieri ai zilelor de ieri

Prizonieri ai zilelor de ieri. Lucrurile din jurul nostru...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...