Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID

Data:

În condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 creşte alarmant, de marţi se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP Bucureşti a cerut spitalelor să reactiveze planurile de rezilienţă pentru COVID-19.

O adresă trimisă sâmbătă dimineaţă managerilor de spitale de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti arată o creştere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugaţi să reactiveze planurile de rezilienţă pentru COVID-19.

Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunţat la circuitele pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Citește și: Memorie pe timp de război. Când victimele încep să vorbească

Raportări săptămânale a cazurilor de COVID

Luni este aşteptată o nouă raportare săptămânală a situaţiei COVID, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a decis în urmă cu circa o lună ca raportările să nu mai fie făcute zilnic.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmat săptămâna trecută faptul că România trece printr-un moment de creştere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate. De altfel, toate ţările se confruntă cu tendinţe de creşte. 

Citește și: Victimele societății, victimele justiției. Cum sunt audiați minorii care comit infracțiuni și cei abuzați

Ministrul a declarat că această creştere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă şi afectează şi persoanele vaccinate, şi pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist, titrează MONITORL DE BOTOȘANI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related