vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăFără categorieMinistrul Sportului, despre rugbyștii și ceilalți români blocați în Africa de Sud:...

Ministrul Sportului, despre rugbyștii și ceilalți români blocați în Africa de Sud: „Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă”

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak spune că autoritățile din România iau în calcul trimiterea unei aeronave special pentru aducerea în țară a echipei CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse pe fondul protejării împotriva răspândirii variantei Omicron a Sars-CoV-2.

„Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar și cu premierul și cu ministrul afacerilor externe. Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe „zimbri”, cât și pe ceilalți români aflați în aceeași situație la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de ședere, dacă va fi cazul, precum și a cazării.
Situația lor se va rezolva și vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toți vor reveni în deplină siguranță. Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă”, a scis ministrul Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, niciunul dintre membrii echipei nu a fost testat pozitiv, „ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare”.

Citește și: Varianta OMICRON se raspândește rapid. „Într-un grafic al răspândirii inițiale a variantelor virale, bate tot ce mișcă” (presshub.ro)!

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE