Moţiunea USR împotriva ministrului Energiei, respinsă de Camera Deputaților

Data:

Camera Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

85 de deputați au votat „pentru”, 191 „contra” şi s-a înregistrat o abţinere.

„Am văzut astăzi mai multă ipocrizie decât încape în toată Casa Poporului. PSD îl ține în brațe în continuare pe Virgil Popescu, în ciuda criticilor de ochii lumii pe care le-am văzut toată vara la televizor. Moțiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului Energiei a fost respinsă cu 191 de voturi și doar 85 de voturi pentru. Continuă dezastrul cu același ministru care a îngropat sectorul energetic și investițiile”, a transmis deputatul USR Cristina Prună.

Moţiunea inițiată de USR – „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” – a fost depusă în 1 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare ordinare.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, se menţionează în moțiune.

Citește și: Mari proiecte pe bani europeni ale Primăriei Iaşi cad ca spicele

USR critică schema de compensare şi plafonare a preţului energiei, susţinând că aceasta este o „făcătură”, o „şmecherie” sau o „manevră”, care a generat panică şi incertitudine.

„Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare. În loc de predictibilitate, „SCHEMA” – căci acest guvern nu putea concepe decât o „schemă”, o „făcătură”, o „şmecherie” sau o „manevră” – a generat panică şi incertitudine. A îndatorat companii critice pentru economia românească, a vulnerabilizat zeci de mii de locuri de muncă şi a slăbit securitatea energetică a României într-un context internaţional extrem de dificil. (…) Sloganul „SCHEMEI” puse la cale de guvernarea Ciucă e foarte simplu de ţinut minte: „Români, dormiţi liniştiţi! Stinge Virgil Popescu lumina pentru voi!””, se mai menţionează în moţiune.

Citește și: Parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei nu este ireversibil

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related