Noi trimiteri în judecată, într-un dosar conex cazului Caracal: poliţiştii care nu au luat în seamă dispariţiei Alexandrei Măceşanu

Data:

Violeta Mirea, fosta șefă Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, soţul său Nicolae Mirea, fost şef al Poliţiei Caracal, şi doi poliţişti de la Dobrosloveni, Vasile Marian și Eugen Țenea au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru abuz în serviciu, într-un dosar conex Cazului Caracal.

Oamenii legii sunt primii care ar fi trebuit să intervină în cazul Alexandrei Măceşanu, fata sechestrată şi ucisă de Gheorghe Dincă.

Citește și: Aktual24: Crima din Mangalia. Alina era cunoscută în Vaslui: „Vă dați seama ce om corect era această fată chinuită”

Potrivit rechizitoriului, în data de 25 iulie 2019, Nicolae Mirea, în calitate de comisar şef de poliţie şi comandant al Poliţiei mun. Caracal, aflat la conducerea operaţiunilor de căutare a minorei Alexandra Măceşanu şi de identificare a persoanei care a lipsit-o de libertate şi a agresat-o, „nu a evaluat şi gestionat în mod corespunzător sesizarea privind dispariţia minorei şi ulterior sesizarea formulată direct de aceasta, prin SNUAU 112 privind săvârşirea împotriva sa a infracţiunii de lipsire de libertate, nu a centralizat şi diseminat în mod corespunzător către subalterni informaţiile de importanţă vitală în găsirea acesteia, nu a coordonat, îndrumat, sprijinit şi controlat în mod corespunzător echipele de căutare şi nu a luat măsuri pentru întocmirea de urgenţă a unui dosar penal, deşi gravitatea deosebită a faptelor sesizate direct de către minoră impunea măsuri specifice anchetei penale, care să permită susţinerea verificărilor poliţieneşti aflate în derulare”.

Continuarea, în Reporter24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, promulgând legea...