sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăRecomandateNoul DOOM va include cuvinte precum „like”, „fake-news” sau „gay”. Coordonatoarea dicționarului,...

Noul DOOM va include cuvinte precum „like”, „fake-news” sau „gay”. Coordonatoarea dicționarului, Ioana Vintilă-Rădulescu, despre schimbările aduse limbii române

O nouă ediție a Dicționarului Ortografic Ortoepic și Morfologic al Limbii Române (DOOM) va fi disponibilă pentru publicul larg până la finalul acestui an.

Coordonatoarea celei de-a treia ediții a DOOM-ului vorbește într-un interviu pentru Europa Liberă despre schimbările aduse limbii române.

Ioana Vintilă-Rădulescu pregătește, de aproximativ cinci ani, o a treia ediție a DOOM-ului. Doctor în lingvistică, Ioana Vintilă-Rădulescu lucrează la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, unde coordonează sectorul de limbi romanice și unde a fost și director științific adjunct în perioada 1997 – 2001.

Noul DOOM aduce multe schimbări și cuprinde 3.600 de cuvinte noi, fiind introduse și unele din cuvintele împrumutate din limba engleză pe care le folosim deja zilnic. Printre acestea se numără „Black Friday”, „breaking news” „check-in”, „cool” sau „fake news”.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

“Selfie”, “remedial” și “prof”, printre cele 3.600 de cuvinte nou incluse în Dicționarul limbii române

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE