Noul PUG al Craiovei, aproape gata: „Am pus condiții drastice”

Data:

Nou Plan Urbanistic General (PUG) al Craiovei este aproape gata, a anunțat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Potrivit acesteia, în circa două-trei săptămâni, PUG-ul va putea fi pus în dezbatere publică și amendat de cetățeni. Edilul susține că a pus trei condiții majore, unele „foarte drastice”, „încât să oprim haosul ăsta în care suntem la ora actuală în construcții”. Haos care, mai susține Vasilescu, „nu e din vina noastră, ci din vina legislației foarte proaste și din vina PUG-ului foarte vechi pe care îl avem”.

Potrivit Știri Craiova, una dintre condițiile nou-introduse, pe care dezvoltatorii imobiliari va trebui să le respecte, se referă la distanțele dintre construcții, a declarat Olguța Vasilescu în cadrul ședinței Consiliului Local Craiova din 26 ianuarie.

Citește și: Înalta Curte se gândește să scape de dosarul Revoluției

„Am pus niște condiții foarte drastice ca să se poată construi blocuri, în sensul că dacă blocul are 35% pe verticală, în jurul lui nu se poate construi la o distanță mai mică de 35 de metri. Asta va încurca foarte mult constructorii să mai facă nenorocirile ălea din cartiere, unde au lăsat oamenii fără parcare și să ne vedem noi obligați să cumpărăm acele terenuri”.

Cât despre dezvoltarea urbei, extinderea va fi cu precădere în partea de nord, pe terenul cedat de comuna Șimnicu de Sus. Aici vor putea fi ridicate clădiri rezidențiale.

Continuarea, în Știri Craiova!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: mediazece.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related