Numărul de refugiați ucraineni prin Vama Siret a scăzut la jumătate față de săptămâna trecută

Data:

Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret a scăzut semnificativ, numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România, în ultimele 24 de ore, fiind mai mic de două mii, reprezentând jumătate din media zilnică înregistrată în cursul săptămânii trecute.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a informat că în cursul zilei de duminică au intrat în ţară prin PTF Siret un număr de 2.318 persoane, dintre care 1.937 cetăţeni ucraineni, potrivit Agerpres.

În cursul săptămânii trecute media zilnică a fost de circa 4.000 de cetăţeni ucraineni care au intrat prin PTF Siret, numărul acestora scăzând de la o zi la alta.

Citește și: VIDEO Un avion cu 133 de pasageri s-a prăbușit în China. O cameră de filmat a surprins momentul prăbușirii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, de la declanşarea conflictului armat din Ucraina, prin PTF Siret au intrat în România 158.019 persoane, dintre care 123.561 cetăţeni ucraineni, dar şi 22.118 autovehicule.

Totodată, Prefectura Suceava a informat, luni, că în taberele provizorii amenajate în judeţ sunt cazate doar 77 de persoane, fiind disponibile 1.900 de locuri.

Potrivit Prefecturii Suceava, în taberele provizorii din judeţ au intrat de la declanşarea războiului din Ucraina 11.176 de persoane şi au ieşit 11.099 persoane care au plecat spre alte locuri de cazare din ţară sau străinătate.

Citește și: Cum va afecta criza îngrășămintelor din agricultură prețul alimentelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: