Numărul salariaților din județul Galați a crescut într-un an cu peste 2.700 de persoane, echivalentul unui şantier naval

Data:

Economia gălățeană pare să se fi „călit” în perioada de criză indusă de restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Așa se face că, deși au fost unele sincope, nici măcar creșterile de prețuri ce au început să se facă simțite din ultimul trimestru al anului trecut n-au reușit să stopeze revenirea pe trend ascendent a numărului de angajați. În același timp, situația de criză are efecte asupra veniturilor salariale ale angajaților.

Efectivul salariaţilor era, la sfârşitul lunii ianuarie 2022, de 120.874 de persoane, în creştere faţă de luna precedentă cu 746 de salariaţi, potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galați.

Creșterea este și mai spectaculoasă dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, față de ianuarie 2021, numărul de salariați din județul Galați a crescut cu 2.726 de persoane. Ca să vă faceți o imagine, cam acesta este numărul de angajați care lucrează în Șantierul Naval Damen Galați, cu tot cu firmele subcontractoare!

Citeşte articolul integral pe Viata-libera.ro

Citeşte şi: Procurorii ar putea prelungi ordonanța de arestare a Elenei Udrea cu 72 de ore

Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...