Numărul salariaților din județul Galați a crescut într-un an cu peste 2.700 de persoane, echivalentul unui şantier naval

Data:

Economia gălățeană pare să se fi „călit” în perioada de criză indusă de restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Așa se face că, deși au fost unele sincope, nici măcar creșterile de prețuri ce au început să se facă simțite din ultimul trimestru al anului trecut n-au reușit să stopeze revenirea pe trend ascendent a numărului de angajați. În același timp, situația de criză are efecte asupra veniturilor salariale ale angajaților.

Efectivul salariaţilor era, la sfârşitul lunii ianuarie 2022, de 120.874 de persoane, în creştere faţă de luna precedentă cu 746 de salariaţi, potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Galați.

Creșterea este și mai spectaculoasă dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, față de ianuarie 2021, numărul de salariați din județul Galați a crescut cu 2.726 de persoane. Ca să vă faceți o imagine, cam acesta este numărul de angajați care lucrează în Șantierul Naval Damen Galați, cu tot cu firmele subcontractoare!

Citeşte articolul integral pe Viata-libera.ro

Citeşte şi: Procurorii ar putea prelungi ordonanța de arestare a Elenei Udrea cu 72 de ore

Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...