O altă faţă a decalajelor est-vest: fondul total de salarii din Cluj sau Timiş, dublu faţă de cel al Iaşului

Data:

Firmele cu sediul social în Iaşi plătesc circa 1 miliard de lei lunar pe salarii. Deşi pare o sumă uriaşă, în realitate nu este: angajatorii din judeţe precum Cluj sau Timiş plătesc valori şi aproape duble, fiind de altfel judeţele cu cel mai mare fond de salarii, după Bucureşti.

Mai exact, în luna octombrie a anului trecut, 17.755 de companii înregistrate în judeţul Iaşi au plătit salarii de 968 milioane de lei, pentru 200.634 de asiguraţi, aceştia primind un salariu mediu brut de 4.825 de lei, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), consultate de „Ziarul de Iaşi”.

Citește și: Un oficial rus amenință din nou Chișinăul cu ”repetarea scenariului ucrainean”

Totuşi, în valoarea acestui fond de salarii nu sunt incluşi banii pentru o serie de angajaţi din Iaşi, cum ar fi cei din bănci, marile magazine ori o parte dintre multinaţionale, întrucât firmele în cauză au sediul social în alte judeţe (spre exemplu Continental, Lear Corporation sau Banca Transilvania).

În timp ce în luna octombrie 2022 companiile locale au plătit salarii care s-au apropiat de un miliard de lei, în Bucureşti fondul de salarii a fost de 10,6 miliarde de lei, bani plătiţi de 92.898 de angajatori pentru 1.576.431 de asiguraţi.

Ei au primit un salariu mediu brut de 6.724 de lei. Capitala este urmată de Cluj, dar la mare distanţă, cu un fond de salarii de 1,86 miliarde de lei, aproape dublu faţă de Iaşi.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...