O asociație de procurori îi solicită ministrului Justiției să publice înregistrările de la dezbaterea despre desființarea SIIJ

Data:

Asociația „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (AMASP) i-a cerut public, marți, ministrului Cătălin Predoiu să publice înregistrările audio-video ale dezbaterilor care au avut loc în 28 și 31 ianuarie pe tema desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Procurorii AMASP își justifică demersul spunând că nu au primit ”răspunsuri clare” de la ministrul Justiției cu privire la problemele pe care magistrații le-au semnalat.

Citește și: Trei ONG-uri resping proiectul de desființare a Secției Speciale propus de Ministerul Justiției: „România nu va scăpa de monitorizarea MCV”

Asociația i-a cerut lui Predoiu să comunice public și observațiile, propunerile și întrebările primite, dar și răspunsurile ministerului și poziția instituției cu privire la obiecțiunile procurorilor în cadrul celor două dezbateri.

„Pe 28.01 si 31.01 am participat la dezbaterile organizate de Ministerul Justitiei, avand ca subiect proiectul de lege pentru desfiintarea SIIJ.

Fiind un subiect de interes public si neprimind raspunsuri clare cu privire la problemele semnalate, astazi am solicitat ministrului justitiei:
– publicarea pe site-ul ministerului a celor doua dezbateri inregistrate audio-video
-comunicarea publica a observatiilor, propunerilor si intrebarilor primite
-comunicarea raspunsurilor formulate si a pozitiei ministerului cu privire la obiectiunile ridicate in cadrul dezbaterilor
Am solicitat ministrului justitiei sa modifice proiectul propus in concordanta cu avizele internationale, in sensul unei competente partajate PICCJ – DNA – DIICOT – PCA in cauzele cu magistrati si intelegand ca initiatorul nu considera suficient de clare aceste opinii, sa astepte opinia Comisiei de la Venetia cu privire la propunerea legislativa aflata in dezbatere publica”, au transmis procurorii AMASP, luni, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a asociației.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...