O avalanşă puternică a lovit cabana Capra de pe Transfăgărăşan

Data:

O avalanşă puternică a lovit în plin cabana Capra, situată pe Transfăgărăşan, pe sectorul sudic al drumului, în judeţul Argeş.

Evenimentul a avut loc azi noapte, în jurul orelor 23-24, şi a fost precedat de alte câteva avalanşe, de mai mici dimensiuni, produse pe creasta Făgăraşului.

„Nu sunt victime, dar sunt ferestre sparte la cabana precum si mai multe mașini acoperite de zăpadă. Avalansa a curs pe vâlcelul pe care coboară pârâul Pisica, dinspre tunel, în aceasta seara, 4 feb 2023.

În urma ninsorilor masive cu vant din ultima perioada riscul de avalansa este mare in toata zona de gol alpin a muntilor Fagaras.

Citește și: VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

De asemenea, la Balea Lac au fost observate urmele unei avalanse mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Bâlii). Cel mai probabil această avalanșă a curs de sub varful Paltinul si a traversat zona șeii Doamnei.

Cum ninsorile si vântul continuă, este de așteptat să se producă mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar si în zona montana de sub 2.000 m, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, se menţionează într-o descriere făcută de ONG-ul Avalanşe în Carpaţi.

Citește și: Copil de opt luni confirmat cu flurona, la Iași

Continuare, în Argeșul Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...