VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

Data:

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

UPDATE: Iată ce a declarat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, duminică, la ora 11.50:

Potrivit IPJ Argeș, autoritățile cu atribuții în domeniu sunt la fața locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor.

Citește și: O avalanşă puternică a lovit cabana Capra de pe Transfăgărăşan

FOTO IPJ Argeș

„DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință”, precizează IPJ Argeș.

Ce amenzi riscă cei care au încălcat interdicţia temporară de circulaţie

Conform OUG 195/2002 R, privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile, nerespectarea de către conducătorul de vehicul a interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public.

FOTO IPJ Argeș

Cei care au încălcat interdicţia temporară de circulaţie iriscă amenzi cuprinse între 870 și 1160 de lei (6-8 puncte de penalizare).

Potrivit șefului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, riscul de avalanșă era de gradul 4.

Potrivit Dispeceratului Național Salvamont, duminică dimineața, salvamontiștii din Argeș vor încerca să survoleze zona cu o dronă și să observe liniile de rupere a zăpezii care au dus la formarea acestei avalanșe.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related