O deputată PSD din Argeş, laude deschise pentru regimul comunist chinez

Data:

Deputata PSD de Argeş Simona Bucura-Oprescu și-a declarat deschis admirația față de regimul comunist, totalitar şi opresiv, de la Beijing, cu ocazia vizitei ambasadorului Chinei la Bucureşti, Excelenţa sa Han Chunlin.

„Stimate domnule ambasador, este onorant pentru noi ca astăzi să fim împreună cu dumneavoastră, în Argeş, la Muzeul Judeţean Argeş care devine o poartă de cunoaştere între România şi China prin expoziţia pe care o vernisăm astăzi.

Relaţiile dintre România şi China sunt relaţii consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem, relaţii care la nivel diplomatic au început încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, prin Declaraţia de la Paris, prin legăturile făcute de Mihail Kogălniceanu cu Republica Chineză…

Vă mulţumim pentru Drumul Mătăsii şi pentru faptul că în acest program atât de important pe care dumneavoastră îl promovaţi, România… reprezintă în fapt poarta de intrare a Chinei în Uniunea Europeană. Mulţumim pentru faptul că în mod constant aveţi o colaborare excelentă cu comunităţile locale din România, iar că în Argeş poarta de intrare a Chinei este oraşul Mioveni.

Apreciem preocuparea dumneavoastră şi pentru partea de mediul de afaceri şi pentru dorinţa de a pune în comun Argeşul şi regimul din China şi pentru partea de sănătate prin colaborarea cu Spitalul de la Mioveni şi pentru partea de educaţie şi apreciem foarte mult că intenţionaţi ca şi la Piteşti să fie un institut Confucius„, a declarat deputata Simona Bucura-Oprescu, la Muzeul Judeţean Argeş, la deschiderea unei expoziţii de artă tradiţională chineză.

Citește și: SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Minciunile din discursurile deputatei PSD

România are, într-adevăr, o relaţie bună cu China, încă din perioada comunistă. Însă, de vreo trei decenii încoace, ţara noastră a pornit pe calea democraţiei şi face azi parte din lumea liberă. În vreme ce China a rămas tot o dictatură, ba parcă una cu chingile din ce în ce mai strânse, după venirea la putere a preşedintelui Xi Jinping.

A „pune în comun” un judeţ sau altul (sau toată ţara) cu regimul din China, dincolo de exprimare nefericită, e exact opusul a ce-şi doreşte România.

Iar institutele Confucius, stipendiate de statul chinez, au devenit adevărate oficine ale propagandei comuniste, acolo unde funcţionează. În România, sunt patru. Aceste institute au fost acuzate că sunt centre ale spionajului chinez în ţările unde activează.

În România, a fost chiar iniţiată o petiţie online pentru închiderea acestora, sub titlul „Opriţi propaganda comunistă chineză în şcoli!”

Citește și: Vrâncenii, buni de plată, pentru că prefectul a decis să apere singur județul într-un proces cu un samsar de păduri

Cine e deputata PSD de Argeş Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura-Oprescu are 42 de ani, e absolventă de Ştiinţe Economice şi la ASE Bucureşti, şi la Universitatea din Craiova, şi are la activ studii postuniversitare, masterate etc, de securitate şi afaceri interne la Academia de Poliţie şi Colegiul Naţional de Informaţii.

A intrat în FSN în anul 1993, apoi rămas pe linia FDSN, PDSR şi acum PSD. E deputată de Argeş din 2012, acum la al treilea mandat.

 Prin 2013 apăruse în CV-urile sale că ar fi doctorandă a Academiei Naţionale de Informaţii, cu tema lucrării „Bună Guvernare”. Între timp, după izbucnirea scandalurilor de plagiat pe bandă rulantă, din CV-urile deputatei a dispărut orice referire la doctorat.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, a făcut parte din grupurile parlamentare de prietenie cu diverse ţări (Maroc, Franţa, Elveţia, Armenia şi Africa de Sud). Nu şi cu China pe care o admiră atât de puternic.

În ultima campanie electorală, acum doi ani, înaintea localelor, s-a făcut remarcată printr-o ieşire xenofobă împotriva Elenei Lasconi (USR), care candida la Primăria municipiului Câmpulung Muscel, deşi e de loc hunedoreancă.

„Fiecare dintre noi, la Câmpulung să le spunem tuturor: în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi. În Muscel trebuie să ai rădăcină de muscelean ca să fii primar!”, s-a stropşit deputata Bucura-Oprescu. Primăria Câmpulung a câştigat-o, însă, „venetica” Lasconi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro
1 COMENTARIU
  1. In Romania, propaganda pro – rusia si pro – china este sustinuta de la nivel inalt…politicieni cu rol si forma de cozi de topor, avem destui, ei fiind avantajati material de catre agentii chinezi si rusi din Romania..si unele televiziuni, sustin deschis banditismele chinezesti si rusesti…. ratatii t.v., sau r.t.v. sunt oficina de spionaj ruso-chinez….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...