O femeie din Alba a dat în judecată mai multe instituții pentru dreptul la tratament gratuit. Instanța i-a dat câștig de cauză

Data:

O femeie din Alba și-a câștigat dreptul la tratament compensat, după ce a dat în judecată și a învins în instanță Guvernul României, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Sănătate și Agenția Medicamentelor din România.

Mai exact, femeia s-a lovit de birocrația din sistemul de sănătate când, diagnosticată cu o afecțiune gravă, a primit un tratament cu un medicament, care pentru afecțiunea de care suferă statul nu oferă compensație.

Este vorba despre Bevacizumabum sau cum este cunoscut pe piață, Avastin. Birocrația de care s-a lovit femeia din Alba este atât de complexă, încât Guvernul României, Ministerul Sănătății dar și cele două instituții, pasează responsabilitatea de la una la alta, fapt ce reiese din motivarea instanței.

Însă, magistrații din Alba Iulia au decis că una dintre instituții avea obligația să facă demersuri pentru a rezolva situația în care se află femeia din Alba, dar și alți pacienți din țară.

Citiți articolul integral pe Alba24.ro

Citiți și

Pacienții cu COVID-19 vor beneficia de tratament în centre de evaluare ambulatorie. Protocolul va fi extins inclusiv cu medicamente inovative

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...