vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziEducațieO grupă de grădiniță trece online după un singur caz de COVID...

O grupă de grădiniță trece online după un singur caz de COVID confirmat. Cum explică Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Deși noul ordin comun ministrul Educației – ministrul Sănătății prevede că activitatea cu prezență fizică a unei grupe/clase se suspendă la apariția a trei cazuri confirmate de Covid-19 în interval de șapte zile, părinți ai unor copii de grădiniță ne-au semnalat faptul că activitatea grupei s-a suspendat după un singur caz apărut în rândul copiilor.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București ne-au explicat că suspendarea grupei vine ca urmare a faptului că, potrivit DSP, preșcolarii dintr-o grupă sunt considerați contacți direcți, având în vedere faptul că ei nu poartă mască, și că acest lucru s-a întâmplat și în trecut, înainte de apariția noului ordin.

„Preșcolarii nu poartă mască și atunci sunt toți considerați contacți direct, asta înseamnă că, în situația în care avem un copil pozitiv, toți ceilalți copii din grupă primesc decizie de carantinare. Deci nu mai are cine să vină la grădiniță în grupa respectivă, aceasta este explicația. Faptul că se suspendă la un caz se datorează faptului că e nepurtând mască și fiind considerați contacți direcți toți, primesc toți decizie de carantinare și trebuie să stea toți acasă. De asta se ajunge la această situație”, a explicat Larisa Gojnete, inspector pentru comunicare instituțională în cadrul ISMB.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

Citiți și

Noile reguli pentru școli. Luni, toate școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică / Clasa trece în online la trei cazuri de COVID confirmate în interval de 7 zile DOCUMENT

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE