O marcă românească de pizza, virală la nivel mondial, după reținerea influencerului Andrew Tate

Data:

Andrew Tate, fost kickboxer american, fost concurent la reality show-ul Big Brother Marea Britanie, devenit influencer pe rețelele de socializare și milionar, a fost reținut în România, împreună cu fratele său, pentru acuzații de viol, constituire de grup infracțional organizat, în scopul racolării și exploatării unor fete pentru crearea de clipuri pornografice destinate difuzării pe site-uri de profil, și trafic de persoane.

Andrew Tate a devenit un influencer global prin mesajele sale misogine și agresiuni verbale asupra femeilor, distribuite pe rețelele sociale. În postările sale, spunea că femeile ar trebui să stea acasă, căci nu pot conduce și sunt proprietatea unui bărbat.

Mai afirma, de asemenea, că victimele violului trebuie „să-și asume responsabilitatea” pentru că au fost atacate. În alte clipuri, kickboxerul bamerican – care se poza cu mașini scumpe, pistoale și se înfățișa ca un playboy care fumează trabucuri – vorbește despre lovirea și sufocarea femeilor.

Elon Musk i-a dat din nou platformă pe Twitter

Conturile sale au fost blocate pe Facebook, Instagram, Youtube și, în cele din urmă, și de către TikTok, unde își găsise refugiu, tocmai din cauza discursului său care instigă la ură.

Twitter îi eliminase din rețeaua sa încă de prin 2017. Dar, după ce această companie a fost cumpărată de Elon Musk, contul lui Andrew Tate a fost reactivat.

La scurt timp, influencerul a avut și prima dispută online virală, cu activista de mediu Greta Thunberg. Într-un mesaj scris pe Twitter, Andrew a început să vorbească despre mașinile sale și despre emisiile de carbon pe care acestea le produc, apoi a etichetat-o pe tânăra ecologistă.

„Bună, Greta Thunberg. Am 33 de mașini. Bugatti-ul meu are motor de 16 cilindri. Mai am două Ferrari 812. Și ăsta e doar începutul. Te rog să-mi dai o adresă de email la care să-ți trimit lista completă a mașinilor mele și a emisiilor lor enorme”, a scris Andrew Tate.

Greta Thunberg i-a răspuns, iar disputa, care a avut loc cu puțin timp înainte de reținerea lui Andrew Tate, a fost urmărită de sute de mii de persoane.

De altfel, cu două zile înainte ca locuința unde se afla să fie percheziționată din nou de către DIICOT, influencerul american a postat un video replică pentru Thunberg, în care o ironează pe tânără, afirmând că nu vrea să recicleze ambalajele de la pizza.

Acest fapt a generat sute de postări pe rețelele de socializare în care utilizatorii au făcut legătură între descinderea DIICOT de la București și faptul că locul unde se află Andrew Tate ar fi fost identificat de autorități datorită faptului că Jerry’s Pizza este un brand care se găsește exclusiv în România.

Citește și: De ce abordarea naționalistă asupra comunității de români din Ucraina o aruncă în brațele Rusiei

Tate era investigat în România din aprilie

De fapt, Andrew Tate și fratele său, Tristan, sunt investigați în România încă de la începutul acestui an. Prin urmare, autoritățile știau că se află la noi în țară, ba chiar și unde locuiește în Ilfov.

Polițiștii ilfoveni au descins, și pe 12 aprilie, în vila din Pipera în care locuiau cei doi frați de origine americană, după ce o tânără cu cetățenie americană și-a contactat iubitul din SUA și i-a transmis că este ținută în locuința celor doi împotriva voinței ei, scria atunci Gândul.

Pe lângă femeia din Statele Unite, polițiștii au mai găsit la locuința închiriată și alte tinere, între care și o fată de origine basarabeană, care s-ar fi plâns, la rândul ei, că ar fi fost ținută cu forța.

Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au deschis un dosar in rem, pentru fapte de trafic de persoane și viol.

Totuși, cei doi nu au fost reținuți atunci, iar dosarul a fost tărăganat o perioadă. „Deși au trecut mai bine de șase luni de atunci, ancheta nu a făcut niciun pas înainte. Surse judiciare au declarat pentru Gândul că, în urma percheziției din 12 aprilie, au fost ridicate mai multe computere și telefoane mobile, pentru a fi supuse unor percheziții informatice.

Sursele citate au precizat că cele două presupuse victime ar fi fost audiate, după care ar fi părăsit România și s-ar fi întors în țările de origine”, scria publicația menționată. Anchetatorii ar fi precizat că cercetările ar fi fost îngreunate din cauza volumului mare de muncă raportat la numărul mic de oameni și de resurse.

Andrew Tate a plecat în România după ce autoritățile din Marea Britanie au început să investigheze suspiciunile de sechestare a două fete, printre care și o tânără americancă, și cele privind filmele pentru adulți.

„În perioada în care poliția britanică investiga acuzațiile de abuz, se pare că Tate a părăsit Marea Britanie și a plecat în România. Într-un videoclip în care își explică motivele mutării, el a sugerat că ar fi mai ușor să eviți acuzațiile de viol. Acesta este «probabil 40% din motivul» pentru care s-a mutat acolo, spune el într-un videoclip, adăugând: «Nu sunt un violator, dar îmi place ideea de a putea doar să fac ceea ce vreau. Îmi place să fiu liber»”, nota The Guardian în august.

Zeci de glume și reacții pozitive pentru Jerry’s Pizza

Faptul că Andrew Tate ar fi fost deconspirat de cutiile de Jerry’s Pizza a făcut ca de joi acest brand românesc să fie cunoscut în toată lumea. Numeroase publicații au scris despre acest lucru, iar pe rețelele de socializare, mii de persoane au făcut glume pe seama situației.

„Conversația umilitoare a lui Andrew Tate pe Twitter cu activistul pentru schimbările climatice Greta Thunberg pare să fi dus la arestarea sa de către autoritățile române pentru trafic de persoane și anchetă pentru viol”, a scris The Independent.

„Autoritățile române aveau nevoie de dovezi că Andrew Tate se afla în țară, așa că se pare că i-au folosit postările pe rețelele de socializare”, a postat pe Twitter avocata pentru drepturile civile Alejandra Caraballo, împărtășind o captură de ecran a videoclipului lui Tate, publicat cu o zi înainte.

Până și actorul George Takei, cunoscut din seria Star Trek, a comentat pe temă.

„Oamenii inundă o companie românească de pizza cu recenzii bune după ce Andrew Tate a fost arestat”, a scris publicația Unilad. „De când a apărut vestea despre arestarea lui Tate, utilizatorii rețelelor de socializare au inundat locațiile Jerry’s Pizza din România cu comentarii amabile și cinci degete în sus.

Inclusiv Greta Thunberg a glumit pe seama modului cum s-a dat de gol Andrew Tate.

Citește și: A murit Pele. Singurul fotbalist cu 3 titluri mondiale

O recenzie scria: «Am comandat această pizza pentru un proiect video la care lucram și acum sunt în închisoarea din România. NU voi mai comanda»”, a reținut publicația.

De asemenea, sute de postări pe Twitter au făcut referire la marca românească, cu glume și meme cu privire la cât de bună ar fi pizza lor, încât merită să te lași arestat numai să o gușit.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Furtună la Dubai. Zboruri anulate, zone distruse, străzi inundate

Furtună la Dubai. În doar câteva ore a plouat...

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina este inevitabilă, susține un important specialist chinez |Aktual24

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina este inevitabilă, susține...

Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat. Este în funcție de 30 de ani

Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea...