O profesoară universitară din Ucraina, refugiată la Galați: Putin spune că poporul ucrainean nu există, că suntem cu toţii ruşi. Vrea să-şi transforme ideile în realitate

Data:

Povestea refugiaţilor ucraineni este una colectivă, a unor oameni paşnici, obligaţi să fugă din calea războiului, lăsând în urmă case, tot ce au agonisit într-o viaţă de om, dar mai ales familie, prieteni, colegi, oameni despre care, dacă nu îi văd activi pe reţelele de socializare la fiecare câteva ore, nu ştiu dacă mai sunt sau nu în viaţă.

Dincolo de acest destin comun, fiecare ucrainean care a trecut graniţa către siguranţa oferită de România are o poveste a sa, războiul şi consecinţele sale îl lovesc diferit, în funcţie de ceea ce a sacrificat pentru a se pune în siguranţă, de ceea ce a lăsat în urmă, de educaţia şi pregătirea pe care le are pentru a înţelege ceea ce se întâmplă şi ce ne aşteaptă, până la urmă, pe toţi.

Citește articolul integral pe Viata-libera.ro

Citește și: Jurnal de voluntar în vama Siret: „O simplă vamă s-a transformat într-un univers în care grija pentru cel în nevoie devine legea care guvernează orice și pe oricine”

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...