Oamenii lui Oprescu și evaluatorii preferați ai Primăriei Generale, trimiși în judecată de DNA. Legătura cu Săvulescu

Data:

Șase foști funcționari din Primăria generală au fost trimiși în judecată, alături de doi oameni de afaceri. Frații Mihai și Cristian Sandu conduc firma care a evaluat la prețul maxim parcul Verdi, în vederea acordării de despăgubiri uriașe fugarului Dragoș Săvulescu.

Oamenii lui Sorin Oprescu din primăria Capitalei au fost trimiși în judecată de procurorii DNA după ce în 2015 au încheiat un acord cadru cu firma a doi oameni de afaceri, fără a organiza licitație, fără a anunța achiziția, prejudiciul fiind de 724.000 de lei.

Daniela Mincu, la data faptei director general al Direcției Generale Achiziții din cadrul Primăriei municipiului București, Clement Octavian Constantinescu, fost consilier personal al primarului general Sorin Oprescu, Teodora Stoian, fost șef serviciu în cadrul Direcției contracte din Primăria Municipiului București, Carmen Cîmpeanu, fost șef serviciu Evidență Achiziții Externe, Rodica Olariu și Cristina Slabu, foste experte în cadrul Direcției Contracte din Primăria Municipiului București sunt acuzați de abuz în serviciu.

Alături de cei șase foști funcționari, au mai fost trimiși în judecată doi oameni de afaceri. Este vorba de Mihai Marin Sandu și Andrei Cristian Sandu, acționar, respectiv director executiv al firmei Media City SRL.

Citește și: PSD și PNL nu mai sunt sigure că intrăm în Schengen. Și au găsit vinovații: USR și 3 jurnaliști

Contract neanunțat și fără licitație

Potrivit DNA, în perioada martie-august 2015, cei șase și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară, în contextul încheierii, la un preț supraevaluat, a unui „Acord cadru-Servicii de evaluare imobiliară a bunurilor imobile aflate în domeniul public și privat al Municipiului București”, în valoare de 685.000 euro. Obiectul contractului viza evaluarea unor spații ale primăriei care urmau a fi vândute uneo rmedici de familie.

Acordul cadru a fost încheiat între primărie și firma SC Media City, condusă de frații Mihai și Andrei Sandu.

Concret, cei șase funcționari nu ar fi fost transmis spre publicare niciun anunț de participare, iar Media City nu ar fi îndeplinit nici măcar cerințele minime de calificare pentru atribuirea acordului respectiv, în sensul că:

– nu ar fi avut experiență similară în domeniu cu privire la prestarea serviciilor de evaluare imobiliară (în ultimii trei ani, cu o valoarea cumulată mai mare de 1.000.0000 lei),

– nu ar fi depus documentele solicitate pentru a face dovada îndeplinirii cerințelor referitoare la utilajele/echipamentele tehnice de care dispunea,

– nu ar fi depus “angajamentul ofertantului” potrivit căruia, în cazul indisponibilității unor persoane dintre cele nominalizate, le va înlocui numai cu persoane cel puțin la fel de calificate.

Citește și: PODCAST | În Marea Britanie, cei virulent împotriva vaccinării nu au primit atenție în presă. În România, da

Evaluatorul lui Oprescu și al lui Firea

Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost cauzat Primăriei municipiului București un prejudiciu în valoare de 724.424 lei. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de toți inculpații. Primăria Municipiului București s-a constituit parte civilă în procesul penal.

SC Media City apare într-o investigație a Rise Project. Firma de evaluare a fraților Sandu este cea care a evaluat terenul care urma a fi retrocedat lui Dragoș Săvulescu de la 573 euro/mp la 1310 euro/mp. SC Media City, cu rădăcini adânci în administrația Oprescu, a rezistat și în timpul mandatului Gabrielei Firea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...