Olguța Vasilescu nu renunță: magazinul „Autentic românesc” va vinde și cu tichete de masă, tichete-cadou, tichete sociale

Data:

Magazinul „Autentic Românesc” din Craiova, care și-a propus să vândă numai produse ale producătorilor români, îşi va continua activitatea şi în anul 2023, conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL fiind convinsă că acest concept este şi vă rămâne apreciat de locuitorii din Craiova, arată, într-un comunicat de presă, societatea comercială din subordinea Primăriei conduse de Lia Olguța Vasilescu.

PRESShub a scris marți, citând Gazeta de Sud, că la șase luni de la inaugurarea cu fast, magazinul „Autentic Românesc” nu a avut succes comercial.

Produse de sezon au fost, dar nu în permanență. Asta și pentru că producătorii autohtoni nu prea s-au înghesuit în Piața Chiriac. Și nici cumpărătorii. În consecință, după șase luni, când s-a făcut bilanțul, magazinul „Autentic Românesc” a ieșit pe minus.

Faptul că proiectul nu a ieșit așa cum se dorea a fost recunoscut chiar de către Olguța Vasilescu, în ultima ședință de Consiliu Local.

Magazinul Autentic Românesc nu merge foarte bine. Este motivul pentru care evaluăm dacă Piața Chiriac va rămâne tot pentru producători. Din păcate, producătorii din județul Dolj au marfă foarte puțină, adică au ceea ce produc în grădină, ajung aici la 7 dimineața și până la 7.30 și-au vândut toată marfa.

Dacă facem un sondaj de opinie o să vedeți că 99% vor spune că vor să cumpere de la producători, dar pe de altă parte nu se înghesuie în Piața Chiriac, care este special doar pentru producători.

Magazinul Autentic are doar produse românești și cu toate astea nu e ceea ce am estimat noi și ceea ce am dorit să se întâmple. Este o evaluare pe care Piețele trebuie să o facă“, a afirmat Olguța Vasilescu.

Citește și: Magazinul „autentic românesc” al Olguței Vasilescu, aproape de închidere. Inaugurat cu fast în iulie, pe minus în decembrie

Magazinul așteaptă propuneri de la cetățeni pentru noi produse

Societatea care administrează piețele din Craiova a emis miercuri un comunicat în care afirmă că discuţiile ce au avut loc pe tema magazinului în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Craiova au fost interpretate în mod eronat și prezentate tendențios de anumiți jurnalişti.

„Menționăm că nu am luat niciodată în considerare varianta închiderii magazinului, continuăm să credem în calitatea produselor românești, sprijinim producătorii agricoli și încurajăm craiovenii, și nu numai, să consume produse autohtone, să aleagă gustul autentic românesc.

Referirile făcute în cadrul ședinței au făcut axate în special pe prezența producătorilor în spațiile destinate acestora pentru activitatea de vânzare a legumelor și fructelor autohtone.

Este bine cunoscut faptul că producătorii agricoli nu pot asigura flux continuu la anumite categorii de produse, ci doar sezonier.

Acest aspect, coroborat cu faptul că cetățenii își doresc o gamă variată de legume și fructe pe toată perioada anului, dar și diversificarea gamei cu anumite produse din import, ne-a determinat să luăm decizia de a permite și societăților comerciale de profil să poată închiria spații în vederea comercializării de legume și fructe în Piața Chiriac, începând cu anul 2023”, se arată în comunicat.

Citește și: Transelectrica, prime de peste 300.000 de euro pentru angajați, în plină criză a energiei

Pentru a atrage mai mulți cumpărători, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a anunțat că magazinul va da curs propunerilor venite de la cetăţeni de a aduce spre comercializare şi alte produse româneşti.

„În acest sens, se face o permanentă evaluare a gamei de produse în vederea aprovizionării cu produse noi, mai apropiate de cerinţele cumpărătorilor.

Totodată, la solicitarea cumpărătorilor, vor fi diversificate şi metodele de plată, urmând ca aici să fie acceptate, din prima parte a anului viitor, şi cardurile de tichete de masă, tichete-cadou, precum şi cele de tichete sociale”, se arată în mesajul societății comerciale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Pieţe şi Târguri Craiova SRL

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...