AUR și Ura

Data:

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a lansat o nouă acțiune de tip fascist și extremist, incitând pe Facebook la ură împotriva presei.

Într-un mesaj postat miercuri, Alianța pentru Unirea Românilor își îndeamnă susținătorii să întocmească liste negre: „Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false „organe de presă”. Începem noi: G4media…Completați voi!”.

Într-o singură oră, postarea a strâns sute de comentarii. Cum era de așteptat, cei mai mulți susținători AUR cred că toată presa este vândută politicienilor, cumpărată de partide și că acționează la cheremul lor. Comentatorii AUR mai scriu că toate televiziunile și publicațiile online mint, cu excepția România TV, un post „cu știri adevărate”, care le inspiră „încredere”.

Citiți și: De la „liste negre” la crimă e doar un pas. Atacul AUR la jurnaliști, inacceptabil

Ce fac liderii AUR și de ce este extrem de periculoasă acțiunea lor? George Simion și Claudiu Târziu vor să se răzbune pe G4Media.ro deoarece scrie despre AUR, în mod programatic, că este „partid extremist”.

După asaltul asupra Parlamentului, G4Media.ro a luat decizia editorială de a preciza în toate știrile, relatările și articolele că AUR este un partid extremist, așa cum se raportează la el întreaga presă internațională, pentru ca cititorii să fie avizați în permanență că avem de a face cu un partid anti-democratic, indiferent ce ar pretinde.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Dan Tapalaga
Dan Tapalaga
Dan Tapalagă a debutat ca jurnalist la Radio România Actualități în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă și BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-șef adjunct la Cotidianul (2004-2006) și șeful secției politice la România liberă. Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj. A fost editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier și purtător de cuvânt al fostului ministru al justiției, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. În anul 2018, a fondat site-ul G4Media.ro, alături de Cristian Pantazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...