8 angajați ai Gazprom România, acuzați de spionaj. Ar fi adunat date despre combustibili ai Armatei, politicieni și resursele României

Data:

Cazul a ieșit la iveală la începutul săptămânii, când procurorii DIICOT au efectuat nouă percheziții la sediile administrative și la punctele de lucru ale Gazprom din România.

După descinderi, opt persoane de mai multe naționalități, inclusiv română, au fost puse sub acuzare, iar patru reținute.

Infracțiunile pentru care procurorii români au început urmărirea penală sunt „divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice”. Mai exact, angajații Gazprom ar fi încălcat Legea Petrolului și legislația resurselor minerale și a ANRM (Agenția Națională a Resurselor Minerale).

Compania rusească Gazprom operează în România (inclusiv sub denumirea de Gazprom) prin firma NIS Petrol SRL din București. Societatea din Capitală este deținută de compania sârbească NIS AD din Novi Sad (sau Neftagas), care este deținută de gigantul rusesc din domeniul energiei.

Societatea din Serbia (NIS AD din Novi Sad) este una dintre cele mai importante companii petroliere din țara vecină. Acționarul majoritar este Gazprom. Cea mai importantă afacere în România este cea a celor 19 benzinării, care operează chiar sub numele comercial „Gazprom”.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Dan Dungaciu a câștigat șefia unui institut al Academiei Române, după ce a concurat singur. De două ori

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related