marți, 7 decembrie 2021
AcasăLa ziParlamentul European va solicita introducerea rapidă a pașaportului european de securitate socială

Parlamentul European va solicita introducerea rapidă a pașaportului european de securitate socială

Luni, eurodeputații vor interpela Comisia cu privire la planul său de a lansa un pașaport european de securitate socială care va reduce sarcina administrativă pentru lucrătorii mobili. Votul este programat joi, 25 noiembrie.

Pașaportul european de securitate socială va permite lucrătorilor mobili să prezinte autorităților din țara în care lucrează informații cu privire la prestațiile și drepturile lor de securitate socială în format digital.

„Prin urmare, aceștia vor fi identificați mai rapid și documentele lor vor fi verificate în timp real. Formularele pe care lucrătorii mobili sunt obligați în prezent să le prezinte sunt adesea neactualizate și fac obiectul fraudei”, precizează Parlamentul European.

Este probabil ca eurodeputații să solicite Comisiei să avanseze lansarea inițiativei, astfel încât lucrătorii din UE să poată beneficia de acest pașaport cât mai curând posibil.

Totodată, vor insista ca normele UE privind protecția datelor să fie aplicate cu strictețe în acest proces.

Mai multe informaţii despre pașaportul european de securitate socială pe pagina PE:

Citește și: Parlamentul European solicită noi norme UE pentru a limita acțiunile juridice menite să intimideze și să reducă la tăcere vocile critice (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE