sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăRecomandatePatru cazuri flagrante în care Primăria Iași apără în instanțe dezvoltatori imobiliari...

Patru cazuri flagrante în care Primăria Iași apără în instanțe dezvoltatori imobiliari care au încălcat autorizațiile de construcție

Aceste situații descriu un sistem mafiot, când instituții ale statului și investitori privați care nu respectă legea devin aliați.

Serviciul Juridic al Primăriei Iași a făcut recurs pe cale excepțională în ultimele 3 minute înainte de expirarea termenului, atacând o sentință definitivă a judecătorilor împotriva unei firme care NU respectase autorizația de construcție.

În loc ca Primăria să ceară, din proprie voință, pedepsirea celor care încălcaseră autorizația emisă, autoritatea locală a atacat pe cei care repuseseră legea în drepturi.

Anomalia s-a repetat în mai multe rânduri, în cazul unor solicitanți cu putere financiară și când miza materială era foarte mare.

Singura verigă independentă a rămas, în situațiile acestea, Justiția. Dacă judecătorii ar fi atrași în grupul de interese, cercul s-ar închide definitiv.

Citiți articolul integral pe Reporteris.ro

Citiți și

Firma fiului unui primar PNL, monopol pe contractele de cadastru din județul Iași

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE