Peste 3.000 de refugiaţi ucrainieni ar putea fi cazaţi în județul Maramureş

Data:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că peste 3.000 de refugiaţi din Ucraina ar putea fi cazaţi în diverse locuri din judeţ.

„Am pregătit o serie de măsuri. Este pregătită o tabără de refugiaţi începând cu astăzi, pe stadionul municipal Sighetu Marmaţiei, unde vor fi instalate corturi de către ISU. Practic, această zonă va fi o zonă de triere, urmând ca refugiaţii care vor veni şi vor cere azil politic în România să fie duşi spre spaţiile de cazare adecvate. Vom asigura toată infrastructura necesară. Consiliul Judeţean va finanţa tot ceea ce înseamnă partea de alimentaţie, îmbrăcăminte, medicamente, produse de igienă şi aşa mai departe, inclusiv cazarea. (…) Au fost identificate peste 3.000 de locuri de cazare în judeţ”, a declarat Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, din fondul de rezervă au fost pregătite cinci milioane de lei pentru logistica necesară posibililor refugiaţi din Ucraina, iar la CJ Maramureș a fost formată o celulă de criză.

Citește și: Ucraina aruncă totul în luptă. Sunt mobilizați și bărbații peste 60 de ani

„La nivelul Consiliului Judeţean am pregătit un fond de rezervă de 5 milioane lei pe care vom putea să-l utilizăm în această perioadă de criză şi sunt convins că dacă resursele nu vor fi suficiente, Guvernul va sprijini şi el. (…) Vreau să vă spun că de ieri până astăzi au fost evaluate toate resursele de care avem nevoie în această perioadă, astfel încât să putem primi refugiaţii din Ucraina. Este foarte important ca România, Maramureşul să sprijine refugiaţii – copiii, familiile, nepoţii – care în această perioadă trec graniţa în România”, a spus președintele CJ Maramureș.

ISU Maramureş a precizat că are posibilitatea să pună la dispoziţie în caz de necesitate 33 de corturi pentru refugiaţi în care se poate efectua trierea, servi masa sau alte activităţi impuse de situaţie.

De asemenea, Aeroportul Internaţional Maramureş a anunțat că poate deservi zboruri militare, medicale sau charter în caz de necesitate.

Citește și: Imaginile unei Românii impecabile: sute de români ajută refugiații ucraineni

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat. Președintele rus exclude o nouă mobilizare a rezerviştilor

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina...