Peste 4.800 de morți în urma cutremurelor care au devastat Turcia și Siria

Data:

Eforturile de salvare, ce se desfășoară contra cronometru și în condiții de iarnă, a continuat pe tot parcursul nopții în Turcia și în nordul Siriei pentru a-i scoate de sub dărâmături pe supraviețuitorii cutremurelor violente care au devastat luni regiunea, lăsând în urmă câteva mii de morți, transmite AFP.

Potrivit ultimului bilanț oficial (care este foarte probabil să crească), la aproape 20 de ore de la primul dintre cele trei cutremure, cu o magnitudine de 7,8, erau declarate decedate peste 4.800 de persoane, dintre care 3.381 în Turcia, potrivit agenției de stat pentru gestionarea dezastrelor (Afad) și peste 1.440 în Siria.

Citește și: Bologa, Scutea şi Pâţu s-au înscris pentru un nou mandat la şefia marilor Parchete

În jurul orei 01.30 o aeronavă C27-J Spartan a aterizat la Baza 90 Transport Aerian având la bord 8 pasageri români și 2 polonezi repatriați din Turcia, informează MApN.

„În funcție de situația concretă, Forțele Aeriene Române vor fi în măsură să aducă în țară și alți cetățeni care solicită evacuarea din zona afectată de seismul devastator care a lovit Turcia”, a adăugat sursa citată.

Sute de familii sunt încă blocate sub dărâmăturile clădirilor distruse în urma cutremurului, a spus marți șeful serviciului de apărare civilă al opoziției siriene.

Raed al-Saleh a declarat pentru Reuters că este nevoie de ajutor urgent din partea grupurilor internaționale pentru eforturile de salvare ale organizației cunoscute sub numele de Căștile Albe în nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, unde sute de persoane au fost ucise și rănite. (AFP)

Salvatorii s-au chinuit în condiții de frig, ploaie torențială și zăpadă, uneori cu mâinile goale, pentru a salva orice viață posibilă, cum a fost cazul copilei de șapte ani care a fost scoasă de sub ruine din Hatay (sud), la frontiera siriană, după mai bine de 20 de ore de teroare, cu pijamaua îmbibată de praf, notează un reporter AFP de la fața locului.

Vremea rea care persistă asupra Anatoliei complică sarcina salvatorilor și face și mai cruntă soarta supraviețuitorilor, care tremură de frig în corturi sau în jurul unor sobe improvizate.

Mai multe provincii din estul Turciei se află sub avertizare de vreme rea. În regiunile lovite de cutremur este mai frig decât de obicei

Citește articolul integral pe HotNews.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Captură video)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, candidatul de pe...