Petrariu: Îmi dau demisia din funcția de consilier general și din PSD. Criț: Am publicat anunț de angajare pentru șoferi

Data:

Liderul de sindicat al STB, Vasile Petrariu, a anunțat luni că demisionează din funcția de consilier general și din Partidul Social Democrat și că marți vor fi la muncă doar 10% dintre șoferi.

„Am văzut în ultimele zile cum Primarul General, Nicușor Dan, nu a oferit absolut nicio soluție la problemele legitime ale angajaților Societății de Transport București (STB SA), dar încearcă într-un mod rușinos să își acopere propria incompetență inducând ideea unui protest cu conotații politice.
NU, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10500 de angajați ai STB SA nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieșit în stradă pentru că dvs și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni !
(…) Răspundeți, domnule Dan, în ce țară civilizată ați văzut dvs că infrastructura critică a unei metropole este externalizată sub masca ”eficientizării” către firmele de casă?!
Adevărul este că dvs nu v-a păsat niciodată nici de bucureșteni și nici de angajații STB SA. Pe toți ne-ați tratat cu dispreț. Pe unii îi țineți în frig și fără apă caldă, iar pe ceilalți îi mințiți în fiecare zi și vreți să îi dați afară.
Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcția de Consilier General și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică”, a scris, luni, pe Facebook, Vasile Petrariu.

„Cine nu e prezent la muncă trei zile consecuti, va avea contractul de muncă desfăcut”

Întâlnirea pentru negocieri, între directorul Adrian Criţ şi reprezentanţii sindicatului societății, care ar fi trebuit să aibă loc în această dimineață a fost anulată după ce Vasile Petrariu a anunţat că nu va participa.

Tot luni, într-o conferință de presă, directorul STB, Adrian Criț, a anunțat că a notificat șoferii și vatmanii privind obligațiile pe care le au și că au fost depuse plângeri penale.

„Aplicăm tot ce e scris în Codul Muncii contra angajaților care nu și-au îndeplinit sarcina de serviciu. Se fac listele cu persoanele care au încălcat contractul colectiv de muncă. Cine nu e prezent la muncă trei zile consecuti, va avea contractul de muncă desfăcut (…)

Azi am publicat pe site-ul STB anunț de angajare pentru șoferi de autobuze”, a anunțat Adrian Criţ.

Doar pentru primele trei zile de grevă, pagubele înregistrate de STB sunt estimate la aproximativ 14 milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tututor salariaților, se arată pe site-ul Societății de transport București.

Citește și: Comisia de la Veneția va emite un punct de vedere cu privire la excluderea judecătorului Cristi Danileț și proiectul privind SIIJ (presshub.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Neamuri și pile politice parazitează primăria unei comune din Iași | Reporter de Iași

Neamuri și pile politice parazitează primăria unei comune din...

Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu....

Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Fostul primar din Baia Mare ceruse anularea condamnării

Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj...

Percheziţii DNA la CJ Gorj în legătură cu încheierea unor contracte din bani publici

Percheziţii DNA la CJ Gorj. Procurorii anticorupție efectuează joi...