PNL dă înapoi cu pragul pentru abuz în serviciu, dar nu renunță de tot

Data:

Gabriel Andronache, liderul deputaților din PNL, a anunțat că partidul din care face parte va susține diminuarea pragului stabilit pentru infracțiunea de abuz în serviciu la 9.000 de lei, când legea se va discuta în Camera Deputaților.

„Partidul Național Liberal susține propunerea Ministerului Justiției de diminuare a pragului valoric pentru infracțiunea de abuz în serviciu la valoarea de 9.000 de lei”, a afirmat liderul deputaților PNL.

Citește și: Demis de Firea pentru că a dezvăluit problemele din sistemul de protecție a copilului. „M-au sunat să mă opresc”

Gabriel Andronache a mai afirmat că modificarea Proiectului pentru modificarea și completarea Codului Penal se va face în ședința Camerei Deputaților și are mandat de la premierului Nicolae Ciucă să ceară micșorarea pragului.

„La Camera Deputaților, vom modifica forma Proiectului de lege privind modificarea și completarea Codului Penal și de Procedură Penală, adoptată de prima cameră sesizată. În acest sens am elaborat un amendament care va fi înregistrat imediat ce Camera Deputaților va fi sesizată spre dezbatere cu această propunere legislativă”.

Citește și: Pericolul legii adoptate în Senat nu este pragul pentru abuzul în serviciu

Micșorarea pragului, cerut de CCR

Gabriel Andronache susține că impunerea unui prag pentru abuzul în serviciu vine în urma unei decizii a Curții Constituționale a României.

„Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este cerută de decizia CCR nr.392/2017 ca o condiție de existență a infracțiunii de abuz în serviciu. Deciziile CCR au caracter obligatoriu.

În cadrul procedurii legislative din Camera Deputaților, vom solicita consultarea reprezentanților autorității judecătorești asupra modului în care condițiile stabilite în decizia CCR din 2017 pot fi împlinite prin norma modificatoare”, a scris Gabriel Andronache pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...