Poliția de Frontieră a făcut modificări la caietul de sarcini, iar firma prietenului lui Iohannis a făcut singura ofertă

Data:

Poliția de Frontieră a atribuit în luna august din acest an un contract de peste 690.000 de lei către Automobile Bavaria, firma prietenului președintelui Klaus Iohannis, pentru achiziția a 4 autospeciale de muncă operativă. Date publice arată că Poliția a atribuit acest contract după ce a schimbat specificațiile tehnice cerute mașinilor, în condițiile în care anulase anterior o licitație similară din lipsă de ofertanți.

Poliția de Frontieră a atribuit în luna august din acest an către Automobile Bavaria un contract în valoare de 691.586 de lei (fără TVA) pentru achiziția a 4 autospeciale de muncă operativă, conform unui anunț de atribuire publicat luna trecută în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Automobile Bavaria a depus singura ofertă câștigătoare, după ce Poliția a modificat specificațiile tehnice

Pasul următor a fost să ne uităm la anunțul de participare la licitație, pentru a vedea ce ofertanți au fost.

Așa am descoperit că oferta celor de la Automobile Bavaria a fost singura primită de Poliția de Frontieră, nu înainte însă de a se fi făcut modificări la specificațiile tehnice din caietul de sarcini.

„Schimbare în specificațiile tehnice: Ca urmare a unei solicitări de clarificare, autoritatea contractantă modifică următoarele specificații tehnice: 1. Puterea maximă a motorului mentionata la punctul 2.4 se ajusteaza de la valoarea initiala de 140 kw la 120 kw; 2. Puterea litrică a motorului de la punctul 2.5 se ajusteaza de la valoarea initiala de 70kw/1000cm3 la 60kw/1000cm3; De asemenea, avand in vedere modificarea mentionata mai sus, autoritatea contractanta va prelungi termenul limita de depunere a ofertelor cu 10 zile.”, se arată în SEAP.

Citește și: O societate a prietenului lui Iohannis, cea mai mare sumă donată de o persoană juridică către PNL

În raportul de modificare a cerințelor tehnice, Poliția de Frontieră spune că sunt oportune aceste schimbări deoarece la o licitație similară lansată în 6 martie 2022 nu au fost depuse oferte și pentru că la noua licitație ar fi fost înregistrate cereri de clarificare prin care s-a solicitat modificarea puterii minime și puterii litrice, respectiv acceptarea unei oferte tehnice în cadrul căreia puterea motorului să fie de 131 kW, iar puterea litrică 65,5 kW/1000 cm cubi. Investigația completă poate fi citită pe Hotnews.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...

Necrolog pentru un om bun

Joi dimineață, la prima oră, am aflat că a...

Ziare.com: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au conectat la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați”...