Poliția și penitenciarele ies în stradă, din cauza „celei mai mari crize economice și sociale din ultimele decenii”

Data:

Poliția, penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului din fața Guvernului României organizat de C.N.S. Cartel ALFA, joi, de la ora 11:30.

Polițiștii de penitenciare și polițiștii reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), respectiv Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) vor protesta în Piața Victorie..

„România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc.

Rata inflaţiei a ajuns la două cifre și prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat.

Citește și: Kremlinul influențează din nou alegerile din SUA. Propaganda rusească, susținută de candidați

Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc”, arată Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sărăcirea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare conduce inevitabil la scăderea rolului fundamental al instituțiilor de forță și apărare de a menține securitatea României și siguranța cetățenilor împovărați de taxe și prețuri alarmant de crescute și maximizează riscul apariției corupției în rândul oamenilor legii, preocupați mai mult de menținerea unui nivel de viață „de supraviețuire”, decât de îmbunătățirea activității profesionale, avertizează sindicaliștii.

„Politicienii se duelează în replici de suburbie în Parlament, minimizând solemnitatea celei dintâi instituții fundamentale a României, în loc să-și canalizeze energia către găsirea unor soluții care să îndrepte țara în direcția opusă falimentului care bate în ușa românilor, sub privirile neputincioase ale acestora.

Dialogul social dintre decidenții politici și organizațiile sindicale a devenit formal, iar problemele din poliție, armată și penitenciare sufocă progresul și eficiența acestor instituții. “Orbirea” societății civile, care nu mai uzează de instrumentul protestului, descalifică valorile democrației și-i face pe cetățeni complice la ruinarea României. Polițiștii, militarii rezerviști și polițiștii de penitenciare îi invită pe toți românii să li se alăture la protestul din fața Guvernului României, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11:30”, transmite FSANP.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...

Necrolog pentru un om bun

Joi dimineață, la prima oră, am aflat că a...

Ziare.com: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au conectat la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați”...