​Polițist din Vâlcea, reținut de procurorii DNA. Ar fi luat mită de la un inculpat anchetat pentru infracțiuni informatice

Data:

Un agent de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vâlcea a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la o persoană pentru a-i furniza informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT în care acesta era cercetat.
Potrivit unui comunicat transmis marți de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie, a lui Mihai Dandea, agent de poliţie în cadrul SCCO Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că Mihai Dandea, în calitatea menţionată, începând din toamna anului 2020 şi până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice şi ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri.
Potrivit DNA, concret, printre altele, polițistul ar fi pretins şi primit suma de bani menţionată pentru a pune la dispoziţia persoanei respective informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT, despre care ar fi avut cunoştinţă în virtutea atribuţiilor sale de serviciu.
În acelaşi context, luni, Mihai Dandea ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Agentul de poliţie este prezentat marți Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Citește și: Ambasada Ucrainei la București îndeamnă românii să semneze o petiție pentru redenumirea străzii pe care se află Ambasada și Consulatul Rusiei. Ce nume au propus ucrainenii

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cătălin Cîrstoiu este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...

Urmăriți internațional, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...