​Polițist din Vâlcea, reținut de procurorii DNA. Ar fi luat mită de la un inculpat anchetat pentru infracțiuni informatice

Data:

Un agent de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vâlcea a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut şi primit mită de la o persoană pentru a-i furniza informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT în care acesta era cercetat.
Potrivit unui comunicat transmis marți de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie, a lui Mihai Dandea, agent de poliţie în cadrul SCCO Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că Mihai Dandea, în calitatea menţionată, începând din toamna anului 2020 şi până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice şi ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri.
Potrivit DNA, concret, printre altele, polițistul ar fi pretins şi primit suma de bani menţionată pentru a pune la dispoziţia persoanei respective informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT, despre care ar fi avut cunoştinţă în virtutea atribuţiilor sale de serviciu.
În acelaşi context, luni, Mihai Dandea ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Agentul de poliţie este prezentat marți Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Citește și: Ambasada Ucrainei la București îndeamnă românii să semneze o petiție pentru redenumirea străzii pe care se află Ambasada și Consulatul Rusiei. Ce nume au propus ucrainenii

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...