Postarea în care Greta Thunberg l-a ironizat pe Andrew Tate, una dintre cele mai distribuite din toate timpurile

Data:

Pe 27 decembrie, Andrew Tate, fost kickboxer, influencer online și suspect de mai multe infracțiuni, aflat acum în arest preventiv în România, a scris un tweet ostil-laudăros, în care a tăguit-o pe activista de mediu Greta Thunberg.

Tate se lăuda cu colecția sa de mașini sport, dar mai ales de câtă poluare produc acestea. „Te rog să-mi dai adresa ta de e-mail, astfel încât să pot trimite o listă completă a colecției mele de mașini și a emisiilor lor enorme”, a scris personajul, pe Twitter.

Conturile sale au fost blocate pe Facebook, Instagram, Youtube și, în cele din urmă, și de către TikTok, unde își găsise refugiu, tocmai din cauza discursului său care instigă la ură. Twitter îi eliminase din rețeaua sa încă de prin 2017. Dar, după ce această companie a fost cumpărată de Elon Musk, contul lui Andrew Tate a fost reactivat.

„Probabil spera să-și îmbunătățească statutul, batjocorind angajamentul ei față de climă. În schimb, [Greta] l-a ars pe tipul macho în doar nouă cuvinte”, a scris Rebecca Solnit, editorialist al The Guardian.

Citește și: Fraţii Andrew şi Tristan Tate, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

A căutat atenție. A obținut-o

Rebecca Solnit menționează că mașinile sunt de multe ori tratate ca un mesaj de virilitate și statut pentru bărbați, iar imaginea care însoțește tweet-ul lui Tate, cu el alimentând cu benzină unul dintre vehiculele sale, împreună cu afirmațiile sale despre „emisiile lor enorme”, au mers tot în sensul ăsta.

Tânăra activistă de mediu a părut conștientă de asta când a răspuns: „Da, te rog luminează-mă. Dă-mi un email la smalldickenergy@getalife.com.”

Răspunsul Gretei Thunberg a obținut rapid tracțiune și a devenit unul dintre primele 10 tweet-uri din toate timpurile, ca număr de reacții.

Postarea a fost apreciată de 3,9 milioane de ori și a fost distribuită de aproximativ 684.000 de ori până acum. Schimbul a devenit subiectul nenumăratelor știri din întreaga lume, din India până în Australia.

„Există o asociere directă între machism și refuzul de a recunoaște și de a răspunde în mod corespunzător la catastrofa climatică. Este un rezultat al versiunilor de masculinitate în care egoismul și indiferența – individualismul dus la extreme – sunt caracteristici definitorii și, prin urmare, grija și acționarea pentru binele colectiv este antiteza lor”, a scris Rebeca Solnit.

Răspunsul Gretei Thunberg l-a durut în mod clar pe Tate, care 10 ore mai târziu a postat pe Twitter un videoclip pompos, în care a încercat să-și reafirme masculinitatea și statutul, bâlbâind în halat, cu un trabuc și o cutie de pizza drept recuzită.

Citește și: O marcă românească de pizza, virală la nivel mondial, după reținerea influencerului Andrew Tate

„Nu după mult timp, el și fratele său Tristan Tate au fost arestați de autoritățile române în legătură cu acuzații îngrozitoare de trafic sexual. Tate este un troll și un hărțuitor; este, de asemenea, suspect de a fi un proxenet și violator.

Neagă acuzațiile. Dar face parte dintr-o rețea online uriașă de bărbați de extremă dreapta și a fost interzis de pe majoritatea platformelor de socializare. Twitter-ul lui Elon Musk l-a lăsat să revină cu puțin timp înainte de postarea care a fost auzită în întreaga lume.

Spera să se promoveze cu ironia lui l-a adresa lui Thunberg; a reușit să-și ridice vizibilitatea tocmai la timp pentru ca știrile despre arestarea sa să fie interesante la nivel internațional”, apreaciază editorialista The Guardian..

Inclusiv reacția Gretei Thunberg de după reținerea lui Andrew Tate, din dimineața zilei de 30 decembrie, „Asta se întâmplă când nu îți reciclezi cutiile de pizza”, a mers bine, cu 3,5 milioane de aprecieri și 493.000 de distribuiri.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...