Premierul Italiei și-a dat demisia: „Majoritatea de unitate națională care a susținut acest guvern nu mai există”

Data:

Premierul Italiei, Mario Draghi, și-a anunțat demisia, joi seară, după ce parlamentarii Mişcării populiste 5 Stele (M5S)  au lipsit la votul legii menite să îi ajute pe italienii care luptă împotriva unor costuri în creştere ale energiei, relatează Corriere della Sera.

„Vreau să anunț că în această seară voi preda demisia președintelui Republicii. Votul de astăzi din Parlament este un eveniment foarte important din punct de vedere politic.

Majoritatea de unitate națională care a susținut acest guvern încă de la crearea sa nu mai există. Pactul de încredere care stă la baza acțiunii guvernamentale a dispărut. În ultimele zile, am depus toate eforturile pentru a continua pe calea comună, încercând, de asemenea, să răspund cererilor care mi-au fost adresate de către forțele politice. După cum reiese din dezbaterea și votul de astăzi din Parlament, acest efort nu a fost suficient.

Încă de la discursul meu inaugural în Parlament, am spus întotdeauna că acest executiv va merge înainte doar dacă va exista o perspectivă clară de a putea pune în aplicare programul de guvernare pentru care forțele politice au votat cu încredere. Această unitate a fost fundamentală pentru a face față provocărilor din aceste luni. Aceste condiții nu mai există astăzi.

Citește și: Și Petre Daea are legături cu masoneria. Mesajul de felicitare care l-a dat de gol

Vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră, pentru numeroasele realizări. Trebuie să fim mândri de ceea ce am realizat, într-un moment foarte dificil, în interesul tuturor italienilor”, a transmis Mario Draghi.

Premierul italian a precizat în mod repetat că populiştii se numără printre partenerii de coaliţie care s-au înscris pentru a face parte din guvernul său anul trecut şi că nu va continua fără ei.

Președintele Mattarella ar putea accepta sau respinge demisia lui Draghi. Preşedintele ar putea, de asemenea, să-i ceară lui Draghi să meargă în faţa Parlamentului în zilele următoare pentru a solicita un vot oficial asupra guvernului însuşi, pentru a vedea dacă aliaţii i se vor alătura. (G4 MEDIA)

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.