Președintele Autorității Electorale, controversatul Mitulețu-Buică, a demisionat

Data:

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a demisionat din funcție. Potrivit unui comunicat al AEP, demisia va intra în vigoare din 13 februarie.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11.ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată în comunicart.

Reclamat de ANI la Parchet

Demisia lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică vine trei zile după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la Constantin Florin Mitulețu Buică, suspectat că a comis infracţiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Autorității Elrctorale Permanente (AEP) este acuzat că a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la cabinetul vicepreședintelui AEP pe funcția de consilier.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEȚU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”, a transmis ANI.

Citește și: Comisia de etică a UBB despre teza de doctorat a lui Lucian Bode: Suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate

Cine este Constantin Mitulețu-Buică

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Florin Mitulețu-Buică, batjocorește dreptul oamenilor de a-și alege primarii, sfidează Înalta Curte și profită de chichițele din legi în interesul său și al apropiaților săi, dar este totuși menținut în funcție.

Despre aventurile lui Mitulețu-Buică în fruntea AEP s-ar putea scrie un roman. În cei trei ani de mandat, el a adunat o salbă de scandaluri publice, dar a trecut triumfător peste toate și este încă șef, perturbând procese electorale fundamentale într-un stat de drept.

Citește integral: Șeful Autorității Electorale sfidează judecătorii și legile. Cine e „Dumnezeul care îl iubește” pe Mitulețu-Buică?

Acuzațiile au curs gârlă, una după alta, multe fiind deja dovedite, cum ar fi furtul intelectual numit plagiat. Doar că justiția se mișcă greu, Parlamentul nu se mișcă deloc, iar Mitulețu-Buică este iute de picior. Mai mult, unele instituții par să fi făcut scut în jurul lui, în războiul pe care îl duce cu normele legale și morale din România.

Lista celor mai grave acuzații care i s-au adus:

  1. A blocat organizarea de alegeri parțiale în termenul legal, în 50 de localități, inclusiv în Sectorul 5
  2. Refuză să pună în executare o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție
  3. Acuzat de abuz în serviciu, are în lucru un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul București
  4. Este suspectat de conflict de interese și criticat pentru că a populat AEP cu diverși apropiați
  5. Și-a hărțuit contestatarii cu plângeri nefondate, toate clasate până acum
  6. A comis multe erori grave la alegerile din 2020
  7. A plagiat în teza de doctorat
  8. A primit luni de zile diurnă de deplasare deși stătea în București
  9. I-a făcut ochi dulci ambasadorului Rusiei la București, spre stupoarea opiniei publice.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...

Noile reglementări împotriva dezinformării pe Internet. Un expert european explică noua lege valabilă în UE

Noile reglementări împotriva dezinformării pe Internet. Digital Service Act,...