Preşedintele Parlamentului European a acceptat să vină la Timişoara

Data:

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Parlamentului European (PE), Roberta Metsola (foto), aceasta şi-a exprimat interesul de a participa anul viitor la Timişoara la evenimentele organizate cu ocazia deţinerii titlului de Capitală Europeană a Culturii (CEC).

Primarul Dominic Fritz se află în aceste zile la Bruxelles, într-o campanie de promovare a Timişoarei 2023.

„M-am simţit onorat de deschiderea pe care preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a arătat-o pentru Timişoara. A fost entuziasmată de cât de relevantă este povestea Timişoarei cu diversitatea şi potenţialul ei de inovare, în contextul actual european”, a transmis primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Cei doi oficiali au vorbit şi despre aderarea României la zona Schengen, primarul Timişoarei susţinând, din nou, faptul că este timpul ca Europa să devină una şi să doboare bariera Schengen. Preşedintele PE a reconfirmat poziţia Parlamentului European exprimată în Rezoluţia adoptată în octombrie, prin care susţine aderarea României şi a Bulgariei la zona Schengen.

La întâlnire a participat şi europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR).

Citește și: Ne răzbunăm pe Austria? De ce este o idee proastă sabotarea firmelor din cauza Schengen

În cadrul întrevederii, primarul Dominic Fritz a răspuns pozitiv propunerii Robertei Metsola ca Timişoara să se alăture campaniei de solidaritate europeană „Generators of hope”, pe care preşedinta PE a iniţiat-o recent. Campania îşi propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în timpul războiului, lăsând 10 milioane de ucraineni fără electricitate, acum, în perioada iernii.

Primarul Dominic Fritz a reamintit faptul că imediat după invazia trupelor ruseşti în Ucraina, municipalitatea timişoreană, cu sprijinul unei companii, a trimis la Cernăuţi generatoare de curent, într-un transport umanitar.

Citește și: 17 firme s-au asociat pentru proiectarea Aeroportului Galați-Brăila

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Parlamentul European / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related