Prima ediție a festivalului Sounds of Oradea. S-au pus în vânzare biletele

Data:

Prima ediție a Sounds of Oradea Festival va avea loc în zilele de 13, 14 și 15 august anul acesta, în epicentrul vieții culturale din oraș, Piața Unirii.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este un eveniment conceput și organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune. Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul și dirijorul celebrului tenor José Carreras.

“Într-un sezon post pandemic extrem de aglomerat, care acoperă în continuare o gamă largă de stiluri, de la muzică electronică, la muzică retro, jazz sau rock alternativ, Oradea se adresează publicului cu un concept rafinat, apelând la artiști de renume mondial, printr-o abordare proaspătă, de la operă la Broadway, de la (re)descoperirea, într-un mod complet inedit, a unuia dintre cei mai mari comici ai planetei – Charlie Chaplin, la dansul și muzica spaniolă specifică flamenco”, au transmis organizatorii.

Citește și: O nouă carte de Cătălin Mihuleac. „Pământul nu-i rotund fără ruși. Trece-i prin miezul de pâine al civilizației”

Programul festivalului

13 august 2022, Piața Unirii, ora 21.00 – Philippe Quint în Zâmbetul lui Charlie Chaplin

Pentru prima dată în România, un spectacol multi-media în recital și orchestră, condus de violonistul Philippe Quint, unul dintre cei mai versatili și imaginativi violonisți contemporani.

Proiecții de film, arii de operă compuse de însuși Charlie Chaplin, alături de un invitat special, Keira Chaplin, nepoata celebrului comediant, venită special la Oradea pentru a împărtăși publicului, de pe scena din Piața Unirii, detalii mai puțin cunoscute din istoria bunicul său.

Dirijor Vladimir Lungu, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

14 august 2022, Piața Unirii, ora 21.00 – Renaștere, un spectacol de muzică și flamenco susținut de Olga Llorente

O a două premieră în România, în cadrul SO Festival, este prezența Olgăi Llorente și a școlii sale de dans flamenco. Un spectacol în cel mai pur stil Iberic, menit să transpună publicul, prin coregrafie, muzică și costume, în lumea flamencoului autentic al secolului XX.

15 august 2022, Piața Unirii, ora 21.00 – Opera meets Broadway, concert de gală cu tenorul Charles Castronovo, soprana Diana Țugui, dirijor maestrul David Giménez Carreras, Filarmonica de Stat Oradea

Unul dintre cei mai apreciați tenori ai lumii, Charles Castronovo, alături de celebrata soprană Diana Țugui, vor performa pentru prima dată împreună pe scena din cadrul SO Festival. Spectacolul de gală va cuprinde celebre arii de operă dar și muzicaluri, toate însoțite de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Giménez Carreras.

Biletele pentru spectacolele primei ediții SO Festival au fost puse în vânzare online pe platforma iabilet.ro.

Organizatorii au pus la dispoziția doritorilor două categorii de prețuri extrem de atractive, 80 de lei, respectiv 50 de lei, pentru fiecare din cele trei spectacole. Există și posibilitatea achiziționării unui abonament de festival pentru toate cele trei zile, pentru ambele categorii de preț, în valoare de 200 lei, respectiv 120 lei.

Citește și: Festivalul Jazz City, în acest weekend, pe dealul Copoului

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...