​Primăria Cluj-Napoca sprijină cu bunuri de 175.000 de euro cinci oraşe din Ucraina și Republica Moldova

Data:

Primăria Cluj-Napoca va ajuta cu bunuri în valoare de 175.000 de euro cinci oraşe din Ucraina și Republica Moldova, pentru a gestiona criza refugiaţilor ucraineni. 60.000 de euro din acești bani provin de la oraşul francez Dijon, înfrățit cu Cluj-Napoca.
„Ne-am exprimat şi ne exprimăm în continuare solidaritatea pe toate planurile cu cei care apără valorile democraţiei, ale statului de drept, ale suveranităţii statale şi ale eliminării agresiunii ca formă de existenţă în plan european şi mondial şi astăzi avem pe ordinea de zi aceste proiecte pe care vreau să le cunoașteți, de ajutorare a trei localităţi din Moldova – Chişinău, Ungheni şi Cahul. Menționez faptul că noi suntem în relații de înfrățire cu orașul Ungheni din Moldova, dar am răspuns pozitiv la sprijinul pe care primarii din Chișinău și Cahul ni l-au solicitat pentru a-i ajuta la fața locului cu diverse produse de care au strictă nevoie pentru a gestiona criza refugiaților. (…) De asemenea, am răspuns solicitării pozitive pentru cele două oraşe din Ucraina – Solotvino şi Novovolynsk, pentru a-i sprijini cu o parte din produsele pe care ei ni le-au solicitat, astfel încât să depăşească această situaţie grea”, a declarat luni primarul Emil Boc, la începutul şedinţei Consiliului Local.
Primăria Cluj-Napoca va suporta cheltuielile pentru achiziția și transportul bunurilor solicitate de către municipalităţile celor cinci oraşe din Republica Moldova şi Ucraina.
Oraşul înfrăţit Dijon a alocat municipalităţii clujene 60.000 de euro, bani care să fie folosiți pentru sprijinul refugiaţilor ucraineni în Ucraina, Moldova sau România.
„Susținerea Ucrainei este un maraton și nu un sprint. Situația acestui conflict este departe de a fi încheiată și cu siguranță va avea ecouri pe termen mediu și lung”, a spus primarul Emil Boc.
Citește și: Cătălin Drulă, atac dur la președintele Iohannis și șeful SRI, în contextul acțiunii de compromitere a Emiliei Șercan: Nu putem accepta ca România să fie condusă de epoleți

Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un șofer de autobuz din Brăila a picat testul antidrog: POZITIV la 3 substanțe

Caz incredibil la Brăila, unde un șofer de autobuz a picat DrugTest-ul. Potrivit unor surse judiciare, testul a ieșit pozitiv în cazul a trei substanțe psihoactive

Un procuror cere daune de 39.000 de lei, pentru că i-ar fi fost prejudiciată imaginea pe Facebook

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria...

Musical la Teatrul de Operetă București: NEXT TO NORMAL

30 OCTOMBRIE 2022, ORA 19:00, TEATRUL DE OPERETĂ „ION...