Primăria Timișoara a obținut cea mai mare finanțare europeană din istoria orașului

Data:

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunţat, joi, că municipalitatea a câştigat cea mai mare finanţare europeană din istoria oraşului, de 308 milioane de lei pentru modernizarea flotei de transport în comun prin achiziţionarea a 55 de noi mijloace de transport în comun, 100% electrice.

Edilul a declarat că finanţarea a fost câştigată în cadrul Rundei a doua a componentei C10 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi reprezintă mai mult de un sfert din banii alocaţi pentru această rundă din PNRR.

„Aseară am primit o veste bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanţare europeană din istoria Timişoarei, care va presupune schimbarea flotei de transport în comun. Vom primi 308 milioane de lei prin PNRR. Este peste un sfert din finanţarea totală propusă pe această linie”, a afirmat Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV Ce raportează că au făcut Comisiile SRI si SIE din Parlament, în timpul războiului din Ucraina

Din aceste fonduri, Primăria Municipiului Timişoara va achiziţiona 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie cu baterii şi opt troleibuze cu motor electric.

În prima rundă de finanţare pe această componentă, Primăria Timişoara a depus un proiect de achiziţie a 25 de troleibuze, în valoare de 71 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, în total, prin PNRR, Timişoara va achiziţiona 80 de vehicule nepoluante noi, iar împreună cu celelalte proiecte europene de achiziţie de mijloace de transport în comun, noua flotă va însuma 150 de vehicule noi.

„În acest mandat vom avea toată flota înlocuită. 150 de mijloace de transport noi în Timişoara, toate electrice. Aceasta schimbă radical faţa transportului în comun în Timişoara şi el redevine coloana vertebrală a traficului din oraş. Niciun oraş din Europa nu reuşeşte să facă faţă traficului auto decât dacă investeşte masiv în transportul public”, a mai declarat primarul Dominic Fritz.

Citește și: Guvernul anunță că salariul minim brut va fi 3.000 de lei din 2023, din care 200 scutiți de impozit

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Timișoara / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...