Profesorul de la Oxford care a analizat plagiatul ministrului Bode: Teza sa pică ABC-ul unui doctorat

Data:

Lucian Bode a eșuat în testul „ABC-ului” pentru obținerea titlului de doctor, conform expertul extern din comisia de verificare de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Corneliu Bjola, profesor de studii diplomatice la Universitatea Oxford și director al Oxford Digital Diplomacy Research Group, care a făcut parte din comisia de etică pentru reverificarea lucrării de doctorat a lui Lucian Bode, a declarat pentru Europa Liberă că profesorii din comisia de la Universitatea Babeș-Bolyai au evaluat doar aproximativ 100 de pagini care implicau sesizările de plagiat.

Bjola susține că verificarea a fost foarte meticuloasă, dar membrii comisiei s-au concentrat numai pe forma lucrării, nu pe calitatea ei.

Citește și: De ce demisionează Radu Carp din CNATDCU: Verificarea aspectelor de plagiat și integritate academică este obstrucționată și redusă

„Mandatul comisiei a fost foarte limitat. Nu am discutat pe fond, adică să spunem care sunt meritele lucrării pe securitate energetică. Comisia nu a avut mandat să examineze acest lucru, fiind blocată de Curtea Constituțională. Ce am putut discuta a fost despre de abaterile etice”, a explicat profesorul.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Arhiva personală Corneliu Bjola)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei | G4Media.ro

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu,...