Protest al elevilor unui liceu din Argeș, forțați să escaladeze un gard de 1,8 metri înălțime și să-și pună viața în pericol, pentru a ajunge la toneta cu mâncare

Data:

spot_img

Protest al elevilor unui liceu din Argeș: mai întâi, anul trecut, în 18 mai, elevii de la Liceul „I.C. Petrescu” din Stâlpeni au făcut un protest spontan.

Acesta a fost determinat de modul de conducere al instituției arătat de directorul Postelnicu Elena, elevii reacționând astfel față de comunicarea jignitoare cu aceștia și față de dorința conducerii instituției de a ține închiși toți elevii în curtea școlii, ca la închisoare.

Considerentul de atunci al direcțiunii care a dus la protest, a fost acela că în incinta clădirii școlii intră oricine și trebuia cumva limitat accesul, fapt demonstrat ulterior de incidentul din toamna anului trecut, când un părinte a venit în școală să își facă dreptate singur.

Dar acea situație a fost determinată de lipsa unui paznic, deoarece directoarea a considerat să îl desființeze, afirmând la ISJ Argeș că sunt destui angajați la liceu „care împing vântul” și nu mai are nevoie de paznic în școală.

Citește și: Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu scuterul în jurnalişti, la plecarea de la DIICOT

De atunci, la liceul Stâlpeni s-a montat un interfon, s-a realizat un sistem de alarmă și a fost instalată o rețea de supraveghere video, astfel încât în clădirea instituției școlare nu se mai poate face accesul de către oricine.

Complementar cu acestea, există un contract cu o firmă de pază din Câmpulung, pentru intervenție la obiectiv, iar cu Poliția Stâlpeni există un pact instituțional de colaborare, la nevoie.

Prin urmare siguranța elevilor, a profesorilor și cadrelor nedidactice în clădirea liceului este asigurată. Dar nu suficient, directorul Postelnicu Elena dorind ca instituția școlară pe care o conduce să arate ca un penitenciar.

Astfel că, în vacanța școlară, a realizat (nu a reparat, așa cum aprobase consiliul de administrație) un gard care să limiteze accesul în incinta liceului, scoțând în afara perimetrului instituției sala de sport, despre care îmi spunea că este furată.

Citește și: Mama lui Vlad Pascu, reținută 24 de ore de procurorii DIICOT

Urmare a acestui fapt, de la începutul cursurilor elevii își pun viața și sănătatea în pericol, fiind nevoiți să escaladeze un gard de 1,8 metri înălțime pentru a putea merge la magazinul din zonă sau la toneta care aduce mâncare, apă și băuturi răcoritoare la liceu.

Deși directoarea știe despre aceste riscuri și despre consecințele abuzurilor făcute, a continuat să blocheze accesul, ignorând situația pe care a creat-o conștient.

Observând că nimeni nu reacționează, elevii au ales să protesteze din nou, după un an și patru luni. S-au dus ieri în număr mare la „gardul Postelnicu”, la începutul orelor și au cerut să li se deschidă poarta de la sala de sport pentru a intra la cursuri.

Au așteptat acolo minute bune, refuzând să intre în sălile de clasă. Aflând despre protest, curajul doamnei Postelnicu de a discuta cu cei pe care îi sfidează și îi tratează cu dispreț a dispărut, astfel că i-a trimis pe cei doi profesori de serviciu să discute la gard, cu elevii protestatari.

Aceștia, aflând că subiectul protestului este Postelnicu Elena, au sugerat ca o delegație a elevilor să meargă în biroul directoarei și să spună ce au de spus.

Directoarea i-ar fi mințit, justificându-și acțiunile prin faptul că în spatele lor stau decizii ale întregii școli și că ea nici nu este de vină pentru ceea ce se întâmplă și nici nu are ce face. Precum o fatalitate pe care ea doar o constată și la care nu vede nicio soluție, alta decât continuarea situației actuale, care a determinat acest al doilea protest al elevilor din mandatul său.

Continuarea, în Gazeta de Stâlpeni


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: arhivă Facebook Liceul „I.C. Petrescu” din Stâlpeni

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...