sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăRețeaProtest al muncitorilor de la uzina Dacia din Mioveni

Protest al muncitorilor de la uzina Dacia din Mioveni

Câteva sute de muncitori de la uzina Dacia de la Mioveni au protestat azi, de dimineaţă, în incinta secţiei de Caroserie, folosind inclusiv vuvuzele, ca pe stadioane.

Protestele au izbucnit din mai multe cauze, cea mai importantă fiind legată de bani. Sindicaliştii nu se înţeleg cu patronatul uzinei în ceea ce priveşte salariile şi celelalte recompense financiare, între ceea ce cer muncitorii şi ceea ce oferă patronatul existând discrepanţe mari.

Un exemplu: muncitorii cer majorarea lefurilor cu 800 de lei lunar pentru toţi salariaţii, începând de anul viitor. Patronatul oferă însă doar o majorare cuprinsă între 95 şi 140 de lei. De asemenea, patronatul a refuzat cererea sindicatului Dacia, de a acorda fiecărui angajat câte o primă de 500 de lei de Ziua Constructorului de Maşini.

Citiți articolul integral pe Argesulonline.ro

Citiți și

Dacia Spring, o singură stea din cinci, la testele de siguranță EURO NCAP

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE